Més esport

S’endureix el confinament

Covid-19. El govern allarga 15 dies més l’aturada de les competicions esportives, tanca totes les instal·lacions i no permet l’entrada de públic en les lligues d’àmbit estatal o internacional

El govern mantindrà la suspensió de tota activitat esportiva durant 15 dies dins el nou paquet de mesures que ha anunciat per lluitar contra l’expansió de la Covid-19. Aquesta mesura no afecta les competicions internacionals o de federacions estatals però aquestes ja no es podran disputar, almenys durant aquest període, amb públic a les grades. Els partits hauran de ser tots a porta tancada. Les instal·lacions esportives, els gimnasos i els clubs també hauran de tancar i per tant els equips no professionals no podran entrenar-se.

L’anunci d’aquestes mesures encara més restrictives es va fer ahir, pocs dies després que les federacions i els clubs haguessin reclamat just tot el contrari, la represa de les competicions esportives. La modificació del toc de queda per allargar els entrenaments fins a les deu de la nit, a banda d’un pla de rescat per al sector. En aquest sentit, el president de la UFEC, Gerard Esteva, havia confirmat que sense aquests canvis l’esport queda “tocat de mort”.

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, i la portaveu del govern, Meritxell Budó, insisteixen, en canvi, en la necessitat d’allargar i endurir les mesures, no només en el sector esportiu sinó també en el cultural, per aturar l’expansió del virus a Catalunya i aplanar sobretot la corba de contagi. En aquest sentit, es comprometen a revisar- les d’aquí a dues setmanes per estudiar si aquestes es poden relaxar.

A banda de mantenir l’aturada en les competicions i també en l’esport escolar, hi haurà un confinament perimetral municipal de cap de setmana i el tancament de tota activitat cultural, així com les extraescolars. No es permetran les entrades i sortides del territori català. També es prorrogarà el tancament al públic de bars i restaurants. Això sí, el servei de menjar a domicili es podria prorrogar fins a les 23 h.

Pel que fa al comerç, només podrà funcionar el de menys de 800 m quadrats. Es manté la recomanació de teletreball, i les escoles continuaran obertes. En els instituts, però, les classes es faran seguint un model híbrid entre educació presencial i en línia.

Ningú queda exempt de la norma

Alguns dels grans clubs catalans havien aconseguit, gràcies a protocols sanitaris aprovats pel govern, permetre l’accés a les grades d’aficionats amb màscara i distància de seguretat. Amb la nova disposició tots aquests partits es podran fer però sempre a porta tancada. Els clubs que més esforç havien fet en aquest sentit són el Joventut a l’Eurocopa, l’Spar Uni a la Lliga Femenina, el Granollers a l’Asobal i alguns equips de l’OK Lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)