Atletisme

Brots verds al calendari

Atletisme. La Jean Bouin de Barcelona i la Sant Silvestre del Masnou donaran vida a un desembre congelat d’activitat atlètica en temps de pandèmia

En els últims dies s’ha confirmat la celebració de dues proves emblemàtiques de l’atletisme català, la Sant Silvestre del Masnou i la Jean Bouin, que a més de la cursa dels Nassos de Barcelona, escalfaran el congelat calendari hivernal en temps de pandèmia. Totes dues proves, incloses en el calendari de la federació espanyola, s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies especials marcades per la Covid-19. Renovar-se o morir.

Canvi de format

Cronològicament, la primera a disputar-se serà la Jean Bouin del centenari (1920-2020), programada per al diumenge 20 de desembre i que canvia totalment de format i d’escenari. La cursa que organitza Mundo Deportivo tindrà com a marc l’Estadi Olímpic Lluís Companys i la distància a recórrer seran els 1.609 m d’una milla atlètica. La prova, restringida als més grans de 18 anys, serà bàsicament popular i les inscripcions, que es van exhaurir en poques hores, estaven limitades a mil participants. De fet, per evitar aglomeracions els inscrits quedaran repartits en la vintena de sortides que s’aniran fent cada quinze minuts des de les 9 h fins a les 13:45 h sobre el tartan del majestuós estadi olímpic. Per mantenir les distàncies de seguretat els corredors sortiran per files de tres en tres i amb tres segons de marge.

La Sant Silvestre del Masnou, la més antiga del calendari català amb 40 anys d’història, es mantindrà fidel a la seva cita, des de fa algunes temporades el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre. La prova maresmenca, gestionada i executada per La Sansi, també ha reduït la participació als 900 corredors i les inscripcions també es van exhaurir en poques hores. Amb un format similar al de la cursa de la Mercè, es faran tres sortides de 300 corredors i corredores: a les 9.30 h, a les 10.30 h i a les 11.30 h, en què competiran els atletes amb millors marques acreditades en els 5 quilòmetres. Per complir els requisits de seguretat i higiene recomanats per les autoritats sanitàries, no s’hi permetrà l’accés de públic i no es disputaran curses infantils. També hi haurà inscripcions per a qui hi vulgui participar de forma virtual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)