Futbol sala

Ximbinha guia el Barça als quarts de final de la copa del rei

Futbol sala. Dos gols d’estratègia del pivot brasiler i un d’Adolfo, a l’últim minut, segellen el 3-0 contra el Burela

El Barça ha segellat l’accés als quarts de final de la copa del rei després de vèncer el Burela (3-0) amb dos gols d’estratègia de Ximbinha i un d’Adolfo, quan els gallecs ja jugaven a la desesperada amb porter jugador. L’eliminatòria, a partit únic, s’ha jugat al pavelló de futbol sala de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per incompatibilitats logístiques amb els partits dels equips d’handbol d’aquesta tarda i el de bàsquet de demà.

L’equip blaugrana ha anat per feina i des del primer moment ja ha forçat a intervencions de mèrit a Michal Kaluza, el porter polonès del Burela. El primer gol, però, ha arribat d’estratègia en una volea rematada magistralment per Ximbinha en un servei de córner (5’). Poc després ha reaparegut Aicardo després de la lesió. El conjunt gallec ha anat estirant les seves línies, però ha estat el Barça qui ha gaudit de les oportunitats més clares. Sergio Lozano, Joselito, Ferrao, una doble rematada de Ximbinha, la primera al pal, i Adolfo, a quatre segons per al final, han fet mèrits perquè el Barça arribés al descans amb un resultat més contundent que no pas l’exigu un 1-0.

La segona meitat transitava sense grans sobresalts. El Barça, sense prendre riscos innecessaris, i el Burela, esperant la seva oportunitat. Ximbinha, però, ha tornat a aparèixer per encarrilar el partit i l’eliminatòria en una altra rematada després d’un córner, que ha aportat tranquil·litat a les files blaugrana (32’). El conjunt gallec, amb Diego Quintela com a porter jugador, ha intentat retallar diferències, però la defensa del Barça, amb una altra actuació estel·lar de Dídac, s’ha mantingut ferma i ha estat Adolfo qui ha sentenciat el duel després d’una recuperació de pilota a l’últim minut de joc.