Futbol sala

Setena copa del rei per al Barça

Dos gols d’Esquerdinha han decidit la final contra el Jaén (2-1)

El Barça ha superat el Jaén per un ajustat 2-1en la final del Martín Carpena de Màlaga i ha segellat la seva setena copa del rei en deu edicions. L’equip blaugrana ha guanyat les set finals que ha disputat, les tres ultimes amb el Jaén com a rival. Esquerdinha, l’autor dels dos gols blaugrana, ha estat escollit el jugador més valuós. Amb aquesta copa, encara pendent del curs passat, el Barça tanca una temporada que s’ha allargat durant gairebé un any i mig per culpa de la pandèmia, i en què ha conquerit quatre títols de sis possibles. Va guanyar la UEFA Futsal Champions League al Palau Blaugrana, la copa d’Espanya i la supercopa, i se li va escapar la copa Catalunya i la lliga, en què va ser eliminat en els quarts de final del play-off exprés disputat al juny.

Una pèrdua de Ximbinha ha provocat el primer ensurt per al Barça amb xut al travesser de Mithyué. L’ala de Chapecó ha tornat a posar prova a Dídac en dos xuts consecutius des de la banda dreta. La resposta dels blaugrana ha arribat amb una canonada d’Esquerdinha que ha fet tremolar el travesser del conjunt andalús. El conjunt d’Andreu Plaza ha fet un pas endavant i Marcao ha hagut de posar un braç salvador per evitar el gol de Ferrao. Adolfo, Dyego i Arsenio també han tingut la seva oportunitat, però ha estat el Jaen qui ha vist porteria primer. Una assistència llarga de Marcao ha estat ben controlada per Alan Brandi, que s’ha desfet del marcatge de Coelho per superar Dídac amb un xut tou per sota les cames (14’). El Jaen amb prou feines ha pogut celebrar el gol perquè 15 segons després Esquerdinha ha sorprès el porter brasiler per baix i ha tornat a restablir l’equilibri. L’equip d’Andreu Plaza ha arribat més fresc i clarivident en el tram final de la primera meitat, però el marcador s’ha mantingut amb l’empat a un. Tot obert amb vista al segon temps.

La posada en escena del Barça després de la represa ha estat espectacular. Als 20 segons, Marcao ha aturat amb la cara una canonada de Sergio Lozano. El porter brasiler ha quedat estabornit, però s’ha hagut d’activar d’immediat perquè el mateix capità blaugrana i Ferrao han tornat a posar setge a la seva porteria. El Jaen ha sortit viu d’aquest primer envit, però Esquerdinha (28’) ha tornat a aparèixer per empalmar un volea en un servei de córner d’Arsenio per encarrilar la final. L’equip blaugrana ha pogut sentenciar el partit amb un gol de Ferrao, que ha estat anul·lat per una falta prèvia. Adolfo també ha perdonat tot sol davant el porter rival després d’una cavalcada al contraatac. Les decisions arbitrals podien haver descentrat el Barça, però l’equip s’ha mantingut ferm i ha sabut defensar l’últim cartutx del rival, amb el porter jugador a 3:28 del final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)