Més esport

Fins aquí hem arribat

Covid-19. Milers d’esportistes, entrenadors, aficionats, directius i clubs signen el manifest ‘Ja n’hi ha prou’, contra les restriccions i que crida a fer concentracions a tots els pavellons

Un petit moviment de protesta nascut en l’entorn dels clubs gironins de bàsquet està en el camí d’esdevenir un autèntic tsunami de l’esport amateur i de base contra les últimes mesures restrictives aprovades pel govern per combatre l’expansió del coronavirus. Un manifest publicat a primera hora del matí en les xarxes socials a través del compte @JanhihaProu5 i que també es va escampar com la pólvora en els grups de WhatsApp va rebre un suport massiu durant el dia de milers d’entrenadors, esportistes, directius, aficionats i clubs que consideren que la situació que viuen ara mateix és tan insostenible que ja han convocat les primeres concentracions per fer sentir la seva veu, la primera, dissabte davant de tots els pavellons de Catalunya (12 h) i la següent, una manifestació unitària davant de Fontajau (Girona).

En el manifest, publicat també a la plataforma Change.org, recorden que el propi govern no disposa de cap estudi ni certesa que certifiqui que la pràctica esportiva sigui un focus de contagi o de propagació del virus. També assenyalen que els entrenadors, esportistes i directius que estan “a peu de pista” saben que els casos diagnosticats no deixen de ser testimonials i es queixen que els mateixos arguments que serveixen en l’educació –que es manté oberta– no semblen vàlids per a l’esport que es practica a l’interior dels pavellons, que ha estat un altre cop prohibit.

També clama al cel, com recorden, el greuge comparatiu entre les mesures restrictives en l’esport que es fa en recintes tancats i l’assistència que es manté al 50% als cinemes, teatres, sales de concerts, auditoris i actes religiosos.

“Davant les mesures restrictives preses pel govern constatem que som el sector més castigat, sense cap fonament, i per tant, criminalitzat. Exigim al govern que escolti la veu de clubs i entitats de base i que deixi de prioritzar els grups de pressió privats que només defensen els seus interessos empresarials, lluny de l’esport de base i associacionisme que tants cops aplaudeixen els polítics als actes, quan ens venen a visitar.”

“No us votarem”

Els autors i milers de signants del manifest també avisen sobre quina serà la seva actitud davant les futures eleccions al Parlament. “Vist com se’ns ha tractat, com se’ns ha abandonat i com se’ns ha criminalitzat, us volem dir que: no us votarem si no sou capaços de tractar l’esport i els esportistes (sobretot els nens i nenes) com es mereixen.”

El manifest també recorda l’esforç constant de les federacions, la UFEC i fins i tot de la secretaria general de l’Esport per evitar que s’arribés a aquesta situació: “La seva veu ha estat menyspreada i ens han menystingut a tots.”

LA DATA

9
gener.
La primera concentració es farà als pavellons de tots els municipis catalans

Laia Palau demana més adhesions

Una de les esportistes de referència del país, la internacional Laia Palau (Spar Girona), ha donat suport públic al manifest i la plataforma en una intervenció a Twitter: “Hem de trobar la manera que el nostre esport de base continuï funcionant. No defalliu. Suma’t a la plataforma reivindicativa Ja n’hi ha prou.” L’Uni Girona és un dels clubs perjudicats sobretot per les restriccions de públic, fet que no permet als abonats assistir a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)