Més esport

Un helicòpter trasllada el cos de Sergi Mingote a Skardu

El cos de l’alpinista català Sergi Mingote ha estat traslladat avui des del campament base del K2 a la localitat de Skardu, del Pakistan, en helicòpter, i demà serà portat a Islamabad. El portaveu del Club de Alpinisme del Pakistan, Karrar Haidri, i l’equip de rescat, han informat que el trasllat a Skardu s’ha completat avui aproximadament a les 16.00 hora local (11.00 GMT) en un helicòpter de l’exèrcit pakistanès. El cos de l’alpinista serà traslladat avui a l’hospital militar d’Skardu i demà dilluns a Islamabad, des d’on està previst començar el procés de repatriació.

Mingote, de 49 anys, va morir ahir durant la seva expedició a la muntanya K2 (8.611 metres), la segona més alta de l’món, després de patir una caiguda baixant del campament 1 al campament base avançat, on es va enviar un equip mèdic en va.

L’ajuntament de Parets de Vallès (Barcelona) va decretar ahir dissabte cinc dies de dol oficial per la mort del seu exalcalde. Les banderes de l’municipi onegen a mig pal i el balcó de l’ajuntament s’ha vestit amb un llaç negre en senyal de record i de dol per l’alpinista, que va néixer i va créixer a Parets de Vallès. Alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència ha pujat 10 vuit mils, entre ells un doble ascens a l’Everest per les seves dues cares. Va aconseguir els sostres dels 5 continents i va sumar més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6.000 metres. A més, va completar les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara, va travessar l’estret de Gibraltar nedant i va realitzar la travessia del gel patagònic sud, entre d’altres èxits. La mort del veterà muntanyenc va coincidir amb la primera ascensió hivernal al K2, expedició que ell mateix coliderava, aconseguida per 10 nepalesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)