Més esport

Els Jocs van endavant malgrat la nova onada de la Covid-19 al Japó

El primer ministre japonès diu que celebraran la cita olímpica i que serà una competició que brindi esperança i coratge a tothom

Quan falten uns sis mesos per l’inici dels Jocs Olímpics de Tòquio, el primer ministre del Japó ha reiterat l’intenció de que es disputin malgrat que el país està afrontant la tercera i pitjor onada de la Covid-19, que afecta especialment Tòquio. Yoshihide Suga ha manifestat en el discurs d’obertura de les sessions del parlament japonès en el nou any: “Prepararem els Jocs Olímpics com a prova que la humanitat ha superat al nou coronavirus.” El mandatari japonès ha dit que adoptaran totes les mesures necessàries contra l’infecció i poder: “celebrar una competició que brindi esperança i coratge a tothom”.

Les manifestacions del primer ministre japonès arriben després d’una seguit de comentaris que havien començat a posar en dubte que el proper 23 de juliol es poguessin inaugurar els Jocs. Un dels seus ministres, Taro Kono, havia dit en una entrevista que el futur dels Jocs Olímpics: “podia anar en qualsevol direcció”. Van ser els primers comentaris d’un membre del gobern de Suga que posaven en dubte la cita olímpica.

Japó ha experimentat un preocupant augment de casos de la Covid-19 –1.204 positius aquest dilluns–, i des del 8 de gener hi ha vigent un segon estat d’emergència en 11 de les 47 prefectures, on es concentra més de la meitat de la població. En el darrer mes s’han comptabilitzat al voltant del 40 per cent del total de contagis que hi han hagut al país. La campanya de vacunació al Japó no s’ha iniciat, estan fent els processos d’aprovació i es preveu iniciar-la a finals de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)