Esports de muntanya

La repatriació de Mingote, fins al cap de setmana

Alpinisme. Els tràmits burocràtics amb el ministeri pakistanès necessiten almenys tres dies hàbils i després caldrà coordinar el vol des d’Islamabad

Els tràmits de repatriació del cos de l’alpinista català de 49 anys Sergi Mingote, mort dissabte en un accident al K2, la segona muntanya més alta del món amb 8.611 metres, s’allargaran almenys fins al cap de setmana vinent. Mingote va morir a causa d’un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures quan va caure descendint entre el camp 1 i el camp base avançat. El cos, rescatat diumenge per un helicòpter de l’exèrcit del Pakistan que el va dur a la localitat relativament pròxima de Skardu, va ser traslladat ahir a l’aeroport d’Islamabad i posteriorment fins a un hospital de la capital, uns 600 quilòmetres al sud.

Els tràmits burocràtics amb el ministeri pakistanès i el consolat espanyol necessiten almenys tres dies hàbils, i s’espera que tot pugui estar solucionat pel cap de setmana, tot i que també dependrà de la companyia aèria. Hi ha dues alternatives de vol: Islamabad-Barcelona via Dubai amb la companyia Emirates o Islamabad-Barcelona via Doha amb Qatar Airways. Els companys del difunt han sol·licitat aquesta darrera opció perquè ells tornen en aquest vol.

Mingote passa a la història com un dels grans de l’alpinisme català, com un entusiasta de la muntanya, de l’aventura i dels reptes. Una persona implicada que ha mort perseguint el seu últim gran somni: escalar per primer cop el K2 a l’hivern en condicions meteorològiques límit. El destí va voler que la seva mort coincidís cronològicament amb l’assoliment del repte fins llavors mai conquerit per un grup de deu alpinistes nepalesos pertanyents a l’expedició que ell mateix coliderava. També es va fer estimar en la seva etapa política quan va ser regidor i alcalde de Parets del Vallès, on l’Ajuntament ha decretat cinc dies de dol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)