Esquí

Andorra s'alça com el gran vencedor del XXIX Trofeu Borrufa en la classificació per països

Andorra suma 7 medalles individuals en la prova Eslàlom, més una tercera posició en National Team Event durant el Trofeu Borrufa 2021

El XXIX Trofeu Borrufa ja és història. Han estat 4 dies marcats sobretot pel bon temps i en els que la incertesa per la situació sanitària va desaparèixer en el primer moment gràcies al desplegament de mesures de prevenció i seguretat implementades per l'organització. L'equip andorrà, s'ha alçat com a gran vencedor d'aquesta edició de la competició d'Ordino Arcalís. L'organització es mostra molt satisfeta de com s'ha viscut el trofeu, en el que l'únic inconvenient ha estat la pluja i el vent que dimecres van obligar a cancel·lar les proves del matí. Ara, però, toca ja mirar cap al 2022, en la que serà una edició d'allò més especial: la del 30 aniversari.

La delegació andorrana participant al Trofeu Borrufa ha sumat 7 medalles  més aquest dijous a les proves d’Eslàlom a la pista Les Canals d’Ordino Arcalís. En total, Andorra s’emporta 22 medalles (20 individuals de les curses), primera posició per la classificació per països , més la tercera posició del National Team Event. Els campions andorrans en la seva categoria han estat Pirmin Estruga (U16) , Aina Martí (U16) , Eric Mitjana (U14), i Júlia Rodriguez (U14). Andorra s'alça com el gran vencedor del XXIX Trofeu Borrufa en la classificació per països i en segon lloc s’ha posicionat Espanya.
 
Eslàlom U16 dones
La guanyadora d’aquesta cursa ha estat l’andorrana Aina Marti 1:15.62 que ha fet una competició molt bona i l’ha seguit l’espanyola Marta Borras 1:17.67 (+2.05). La també andorrana Minerva Tor ha quedat en tercera posició amb un temps de 1:18.90 (+3.28). Lia Escabros i Judit Cerqueda han abandonat.
 
Eslàlom  U16 homes
L’or se l’ha endut l’andorrà Pirmin Estruga amb un temps de 1:15.21 i l’holandès Nick Zondag ha quedat en segona posició 1:16.33 (+1.12). En tercera posició, l’espanyol Roger Barceló 1:16.65 (+1.44). Entre els andorrans, Adrià Prats , 4r, Ferran Torres 5è i Nicolas Piccino 11è. Eric Ebri, Enzo Fuentes, Alvar Calo i Marc Rodriguez han abandonat.
 
Eslàlom U 14 dones
La txeca Agata Slamkova ha guanyat l’or amb un temps de 1:18.43 i l’andorrana Julia Rodriguez que sortia amb el dorsal 7, ha quedat en segona posició, a només 0.07 de la txeca, l’estoniana Emma Tammemägi ha estat bronze 1:22.02 (+3.59) . Chloe Cerqueda ha finalitzat en 4a posició i Emma Rafel 6a.
 
Eslàlom U14 homes
La primera posició ha estat pel monegasc Hugo Leonelli 1:15.75, els txecs  Markus Mesila i Mikk Mesila han acabat segon i tercer. L’andorrà Eric Mitjana  ha pogut completar la cursa amb la 8a posició i Jan Torres, Hans Breitfuss i Koen Zondag, han abandonat.
 
Resum actuacions per dies:
TOTAL MEDALLES:
20 individuals +  3a posició National Team Event + 1à posició per països
 
DILLUNS: 6 medalles
(2 plata + 2 bronze + medalla per 4a i 5a posició )
·        Eslàlom U14 dones :bronze Julia Rodriguez
·        Eslàlom U16 homes: plata per Àlvar Calvo, bronze per Pirmin Estruga i medalla en 4a posició per Ferran Torres i 5a per Nicolas Piccino.
·        Eslàlom U16 dones: plata per Aina Martí
 
DIMARTS: 7 medalles
(2 or + 1 bronze + 1 medalla 4a posició +2 medalles 5a posició)
·        GS U14 homes: 4a posició Hans Breitfuss
·        GS U14 dones: or per Júlia Rodriguez, medalla 5à posició per Isona Cerro
·        GS U16 homes: or per Eric Ebri, bronze per Pirmin Estruga, medalla per 5à Àlvar Calvo
 
DIMECRES: 1 medalla
3a posició National Team Event
 
DIJOUS: 8 medalles
 (2 or + 1 plata + 1 bronze + 2 medalles 4à posició + 1 medalla 5a posició + 1à classificació per països)
·        Eslàlom U14 dones :plata per Júlia Rodriguez  i 4a posició Chloe Cerqueda
·        Eslàlom U16 homes: or per Pirmin Estruga i medalla 4a posició per Adrià Prats i 5a posició per Ferran Torres.
·        Eslàlom U16 dones: or per Aina Martí i bronze per Minerva Tor.

La notícia completa a aquí