Handbol

Dinamarca colpeja primer

Handbol. La selecció espanyola paga el seu mal inici, queda a les portes de la final del mundial i demà lluitarà pel bronze contra França

Espanya 33 Dinamarca 35

ESPANYA:Gonzalo; Entrerríos, À. Duixebàev (4), Solé (3, 1 p.), Cañellas, Viran, Ariño (2) –set inicial–; Corrales (p.s.) Maqueda (5), A. Fernández, Sarmiento, Aleix (3, 1 p.), Guardiola, Marchán i D. Duixebàev (7).,DINAMARCA:N. Landin; Saugstrup (7), Svan (3), Mollgaard, Hansen (12, 2 p.), Olsen (4), Gidsel (4) –set inicial–; Möller (p.s.), M. Landin (2), Jakobsen (1), M. Larsen, Andersson (1) i S.H. Jensen (1).PARCIALS:2-4, 5-7, 7-10, 9-13, 14-16, 16-18; 18-22, 22-25, 24-26, 28-30, 31-33 i 33-35.ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Han mostrat vermella a Mollgaard després de tres exclusions (22’, 31’ i 39’). Exclusions: Figueras (26’), Guardiola (37’) i Entrerríos (49’), per Espanya.

El duel per l’hegemonia entre Dinamarca, campiona olímpica i mundial, i Espanya, doble campiona europea, es va resoldre a favor del combinat escandinau. La seva posada en escena, alternant atacs amb sis i set jugadors, va marcar bona part del desenvolupament del partit i va obligar que el conjunt de Jordi Ribera anés sempre a remolc. L’equip vermell va millorar el rendiment en la segona meitat i fins i tot va tenir una pilota per forçar la pròrroga, però el tir franc de Marchán es va estavellar al travesser, i també les esperances hispanes. Dinamarca defensarà demà el títol contra Suècia (17.30 h) i Espanya, amb els sis jugadors catalans, lluitarà pel bronze contra França (14.30 h).

La selecció danesa va desplegar tot el seu catàleg ofensiu només de començar (8-13). El conjunt espanyol, amb excessives errades i pèrdues de pilota, no s’acabava de trobar còmode, però va saber tenir paciència. L’entrada en escena de Maqueda i Dani Duixebàev (amb set gols va ser un dels destacats) va donar un nou impuls a l’equip de Ribera, que va poder retallar les diferències abans del descans (16-18).

Després de la represa es va repetir el guió. La tercera exclusió de Mollgaard (39’) va donar oxigen al doble campió europeu. Aleix Gómez i Adrià Figueras, a porteria buida, i Àlex Duixebàev, en un contraatac, van reduir l’avantatge a la mínima expressió (25-26). El duel es vivia a totes bandes. Figueras (6 gols) feia mal des del pivot, però Saustrup (7) responia amb la mateixa moneda en l’àrea rival. Quan Ribera ordenava una defensa 5-1, Jacobsen replicava amb un atac de set jugadors. Niklas Landin i Gonzalo Pérez de Vargas, desapareguts sota pals a la primera meitat, apareixien en els moments més calents del partit. A l’equip espanyol, però, li va faltar un punt de fortuna per equilibrar el resultat, i el conjunt danès va tenir un Mikkel Hansen (12 gols) incommensurable per segellar l’accés a la final i lluitar pel seu segon títol mundial consecutiu.

Suècia, finalista vint anys després

Tot i arribar al campionat amb moltes baixes i fer un torneig irregular, la selecció sueca està oferint la seva millor versió en la fase final i ahir va superar França (26-32) en totes les facetes del joc. Una sòlida defensa 6-0 amb un gran Palicka sota els pals i la mobilitat i l’efectivitat en atac, tant dels jugadors de primera com de segona línia, van ser els argument del conjunt escandinau. En tot cas, França, amb els blaugrana Mem i Fàbregas en el set titular, no va tenir un bon dia. L’aportació de la seva porteria va ser nul·la, en defensa va trobar a faltar N’Guessan i Luka Karabatic i en atac no va tenir ni forces ni clarividència per capgirar el domini suec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)