Més esport

Aplaudir sí, però cridar o cantar millor que no en les celebracions dels Jocs de Tòquio

Els organitzadors han fet pública la guia dels atletes que participin en els Jocs Olímpics amb mesures preventives pel Covid-19

“Eviti cridar, victorejar i cantar, trobi una altre forma de mostrar el seu suport o celebrar durant la competició, com aplaudir” indica la guia pels atletes publicada pels organitzadors del Jocs Olímpics de Tòquio, en la que es recopilen un seguit de directrius per prevenir la propagació de la Covid-19. Contenir les celebracions i evitar ser massa efusius, juntament amb la limitació de la mobilitat són alguns dels aspectes més destacats del manual.

Fa unes setmanes es van publicar les guies per a les federacions i la premsa, i ara ha estat el torn de la dels atletes. En ella s’indica, ja s’havia fet públic fa temps, que els participants en els Jocs s’hauran de fer proves PCR al menys cada quatre dies i els que donin positiu seran aïllats en instal·lacions ja establertes i no podran competir. Aquest manual també adverteix als atletes que si trenquen reiteradament les regles de la guia podran ser desqualificats.

Entre les mesures també està que els esportistes tenen prohibit abandonar la Villa Olímpica o el seu allotjament si no és per competir o fer algunes de les activitats incloses en el pla detallat que hauran de presentar a la seva arribada al Japó. No podran fer servir el transport públic si no tenen un permís previ i només podran visitar les seus de les competicions i els llocs designats per l’organització. Tothom que vulgui entrar en una de les seus esportives haurà de passar un control de temperatura i si supera els 37,5 graus dos o més cops no podrà entrar i els portaran a fer-se un test.

Els organitzadors dels Jocs de Tòquio revisaran aquestes guies que s’han publicat abans de la inauguració del 23 de juliol, i estan previstes noves versions en el mesos d’abril i de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)