Vela

La volta al món en 97 dies

Vela. Dídac Costa creua la meta a Les Sables-d’Olonne en la vintena posició de la Vendée Globe i rebaixa en onze dies i tretze hores el temps que va fer en l’edició del 2016/17

L’One Planet One Ocean, de Dídac Costa, va finalitzar ahir pels volts de les 9 del vespre la novena edició de la Vendée Globe, la volta al món en solitari sense escales ni assistència, passant pels punts de navegació més difícils del planeta, en la 20a posició. El barceloní va creuar la meta a Les Sables-d’Olonne amb un temps de navegació de 97 dies, 6 hores, 27 minuts i 3 segons, completant un total de 28.172,67 milles nàutiques (52.202 km). El català va superar àmpliament el seu temps de fa quatre anys quan va completar la seva primera Vendée Globe en 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons. En aquella ocasió, el curs 2016/17, va acabar en la catorzena posició. A causa de la marea, Costa no va poder remuntar el canal de Les Sables com es fa habitualment i ho farà avui. També es va ajornar la roda de premsa. Darrere seu encara hi ha cinc participants més, en una travessia que ha guanyat el francès Yannick Bestaven, a bord del Maître Coq IV, amb un temps de 80 dies, 13 hores, 59 minuts i 46 segons, per un recorregut total de 28.584 milles nàutiques (52.966 km). El vaixell amb què ha navegat el barceloní era el tercer més antic dels 33 participants. És un disseny Owen Clarke varat el febrer del 2000, sense foils (alerons), amb què Ellen MacArthur va ser segona en l’edició 2000/01. Ha estat el vuitè IMOCA60 sense foils en la meta dels catorze que hi han pres part. Costa és el primer tripulant català i de l’Estat espanyol que ha tancat el cercle en la Vendée Globe dues vegades. De fet, ha segellat la seva tercera volta al món, tot i i que la primera la va completar amb escales i assistències en la Barcelona World Race 2014/15, al costat d’Aleix Gelabert.

El caprici gastronòmic de Costa, habitual segons sembla al final de les seves travessies transoceàniques, era abans d’arribar menjar-se un plat de pop a la gallega, com va explicitar en el seu compte de Twitter. En el tram final de cursa, va transmetre les sensacions que tenia encarant-se al tram final: “Intentaré fixar-me en el paisatge, el vent i les onades i potser podré recordar d’aquí a molt temps la meva última nit a la Vendée.” Per a Costa, la Vendée Globe no és només un repte personal, és alhora una oportunitat per inspirar els amants del mar a comprometre’s amb la sostenibilitat i la inclusió social.

LA DADA

El català ha trigat 97 dies, 6 hores, 27 minuts i 3 segons per fer 28.172,67 milles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)