Vela

Dídac Costa: “Cada dia és una batalla, però també una cosa molt bonica”

El regatista barceloní explica les seves sensacions després de completar la Vendée Globe, la volta al món en solitari

El barceloní Dídac Costa va completar la Vendée Globe, la volta al món en solitari i sense escales ni assistència dissabte a la nit, i després de passar l’última nit a bord perquè el canal d’entrada al port de Les Sable-d’Olonne estava tancat per les marees per fi va poder posar els peus a terra. Unes hores després ha explicat les seves sensacions després de completar la prova amb el seu vaixell One Planet One Ocean en 97 dies, 6 hores 27 minuts i 3 segons. “Ha sigut el més extraordinari que he pogut fer en la meva vida. Han passat algunes hores des que vaig arribar, però encara estic molt commogut. En aquesta cursa, cada dia és una batalla, però també una cosa molt bonica. És molt difícil descriure-la perquè és dura i bonica al mateix temps” ha indicat.

Dídac Costa ha explicat una mica com ha sigut la cursa: “El recorregut és sempre el mateix, però aquesta vegada ha estat diferent que en l’anterior edició. Tenia veles noves, he anat més ràpid i he gaudit més”. El regatista barceloní ha destacat que el descens de l’Atlàntic després de la sortida va ser dur amb el primer front borrascós, el cicló tropical ‘Etah’. També ha recordat que “El Pacífic Sud va ser complicat pel vent i les onades”, i ha detallat l’última part de la prova: “La remuntada des de l’Atlàntic Sud va ser ràpida, excepte el pas per l’anticicló de les Açores que ens va obligar a donar molta volta i es va fer molt llarg”.

El regatista català ha comentat que el seu no és un cas únic i que a Catalunya i a l’estat hi ha molts més navegants amb nivell per competir en aquesta volta al món. Respecte a si disputarà una tercera edició de la Vendée Globe, Dídac Costa ha manifestat: “Això és difícil de dir ara. L’únic que sé és que no seria amb aquest vaixell (té 21 anys i ha donat sis voltes a el món) perquè crec que ja està esgotat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)