Més esport

Els esportistes russos portaran la bandera del seu comitè olímpic en els Jocs

Els esportistes russos portaran la bandera del seu Comitè Olímpic (COR) en els Jocs Olímpics de Tòquio i de Pequín ha comunicat el Comitè Olímpic Internacional. Rússia està sancionada sense poder participar oficialment en els Jocs i els mundials durant dos anys. Els seus atletes podran competir, però no ho podran fer sota el nom del país, ni la bandera ni l’himne.

Segon el document que ha fet públic el COI el nom, l’emblema, l’uniforme i la bandera de l’equip rus s’ha de cenyir a l’ús de l’acrònim COR, sense cap esment a la paraula “Rússia”. La bandera de l’equip olímpic rus si que portarà els colors de la bandera nacional que està present en el logo de l’COR, compost per cinc anells olímpics i unes flames de color blanc, blau i vermell.

El Comitè Olímpic Internacional encara no ha decidit quin tema musical substituirà l’himne rus durant els propers dos Jocs Olímpics, els d’estiu a Tòquio 2021 i els d’hivern a Pequin 2022.

El president del Comitè Olímpic Rus, Stanislav Pozdniakov, ha comentat que la decisió del COI aporta finalment una mica de claredat en el tema de la participació dels esportistes russos en els Jocs. Pozdniakov també ha manifestat que han proposat la cançó patriòtica “Katiusha” com a substituta de l’himne nacional rus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)