Atletisme

Galimany i Oukhelfen, entre els candidats al títol estatal de 10.000 m

Es disputa dissabte a l’estadi Daniel Plaza de Torrevella

La vallenca Marta Galimany (Adidas), que aquesta setmana ha estat confirmada en la preselecció dels Jocs Olímpics de Tòquio en la prova de marató, figura dissabte entre les candidates al títol espanyol de 10.000 m en pista, a l’estadi Daniel Plaza de Torrevella (Baix Segura). Per a la recordista catalana serà “un primer test de preparació” després d’haver fet una concentració de quatre setmanes d’altura entre Les Angles i Font Romeu. Entre les inscrites també destaca la presència de la navarresa Maitane Melero, dues vegades campiona d’Espanya de 5.000 m i que acredita una millor marca en la distància de 32:27.00. El millor registre de Galimany és de 33:34.73 en pista i 32:59 en ruta, totes dues del 2019. Per part catalana, també té possibilitats de lluitar pel podi Meritxell Soler (Avinent Manresa), amb una millor marca de 34:11. El campionat és selectiu per la copa d’Europa de 10.000 m, que es disputa el 5 de juny a Birmingham. Les mínimes pels Jocs Olímpics són 31:25.00 per les dones i 27:28.00 pels homes.

En la prova masculina el principal referent català serà el jove reusenc Abdessamda Oukhelfen (Nike), campió sub-23 fa dos anys a Burjassot (28:30.03) i que a Torrevella tindrà com a principal rival el manxec Chiqui Pérez (Cárnicas Serrano), campió el 2017 i amb una millor marca acreditada de 28:09.00. També competeix en el campionat Lahcen Ait Alibou (CA Igualada), company d’entrenament d’Oukhelfen en el grup de Maria Carbó.

En el campionat sub-23 hi destaca la participació de Laia Casajoana (Marathon) i Naima Ait Alibou (Igualada) i en el sub-20, sobre 5.000 m, Carla Domínguez (JA Sabadell) i Marc Fernández (AA Catalunya).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)