Gimnàstica

Rubèn López, operat del colze dret

El gimnasta català tenia una lesió que l’impedia fer vida normal i ha decidit la intervenció encara que l’hagi apartat de la preparació per als Jocs de Tòquio

El gimnasta català Rubèn López (Ripollet, 1990), un dels components de la selecció espanyola amb aspiracions de ser a l’equip olímpic als Jocs de Tòquio, s’ha sotmès aquest matí a una intervenció del colze dret. L’operació ha consistit en una artroplàstia osteocapsular per artroscòpia amb sinovectomia, queilectomia, extracció de cossos lliure i capsulectomia posterior i s’ha dut a terme pel Dr. Antonio M. Foruria de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, segons informa la Federació Espanyola de Gimnàstica (RFEG). El gimnasta del CG Sant Boi, que ja va ser olímpic a Londres 2012, ha decidit operar-se per poder tenir un colze funcional en el seu dia a dia, encara que això hagi estroncat la seva preparació olímpica.

El fisioterapeuta de la RFEG Pablo Sales ha explicat en què consistia la dolència de Rubèn López: “És una lesió que porta arrossegant molts anys. Fa 18 anys va patir un trauma indirecte de colze esquerre, arrossegant la lesió 4 anys, però les proves mostraven que era normal. El 2008, amb 18 anys, s’observa “un fragment solt” i es va plantejar l’operació, que finalment no es va produir perquè el dolor va desaparèixer encara amb una mobilitat limitada. La lesió no torna a donar molèsties fins a finals de febrer de 2021, quan pateix un brot molt agut que li impedeix fer coses normals de la vida quotidiana com vestir-se. Se li fa una ressonància magnètica i vam visitar a Dr. Foruria [expert en colze] que ens dóna un diagnòstic molt clar: edema a la regió capitela anterior i lateral; artrosi greu de colze, edema olecraniano i humeral posterior. A priori, s’opta per un tractament d’infiltració combinat de medicació intravenosa i intraarticular amb el qual Rubén, nota certa millora, però sense desaparició de el dolor. Dissortadament, en la concentració de l’equip a Mallorca, principis d’abril, intentant salvar un Kolman en barra, es va tornar a fer mal, tornant a el punt en el que li impedeix fer vida normal.” Amb aquestes circumstàncies, és quan el gimnasta català decideix passar per la sala d’operacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)