Esports de muntanya

Kilian Jornet s’alia amb David Göttler per la seva nova aventura a l’Everest

Ja ha arribat a l’Himàlaia, a la regió del Khumbu, des d’on vol afrontar “una idea senzilla amb elevades possibilitats de fracàs”

Mentre desenes i desenes d’alpinistes s’amunteguen al camp base de l’Everest per provar de fer el cim per la ruta més coneguda, tot i que els brots de coronavirus estan complicat la vida a les autoritats del Nepal, els únics que semblen haver triat un camí realment alternatiu és Kilian Jornet i el reconegut alpinista alemany David Göttler. El català va arribar a l’Himàlaia la setmana passada i va confirmar que es troba en al regió del Khumbu per dur a terme “una idea senzilla i amb elevades possibilitats de fracàs”. No és oficial, però tot apunta que Jornet i Göttler provaran d’ascendir a l’Everest per l’aresta oest, la ruta més difícil, i si el temps ho permet i també la seva resistència i condició física allargaran la seva aventura per fer per primer cop la travessia Everest-Lhotse sense oxigen. Göttler ja porta unes quantes setmanes a la zona i en al seva última sortida va acostar-se a la coneguda paret del Lhotse, on se sol instal·lar un dels camps cap a l’Everest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)