Rugbi

La USAP jugarà la final per pujar al Top 14 contra el Biarritz

El conjunt de Perpinyà ha derrotat en la semifinal de la Pro D2 l’Oyonnax per 27-15

La USAP està a un sol partit de tornar al TOP 14, la màxima categoria del rugbi francès, després de superar la semifinal i classificar-se per la final de la Pro D2 que disputarà dissabte 5 de juny a Montpeller (17.30 h) contra el Biarritz. El conjunt de Perpinyà ha derrotat en la semifinal a l’Oyonnax per 27-15, mentre que el Biarritz ha superat per un ajustat 33-34 al Vannes.

Els nord-catalans van dominar la fase regular, van acabar primers, i es van classificar directament per la semifinal en la que han tingut el factor camp a favor. A l’estadi Aimé Giral la USAP ha superat l’Oyonnax per 27-15. Dos assajos en els primers deu minuts i un cop de càstig han encaminat el partit (15-0) i s’ha arribat al descans amb un 15-6 pels locals. En la segona meitat s’ha ampliat al marcador fins el 27-15 definitiu amb dos assajos més. Els de l’Alvèrnia no han pogut anotar cap assaig i només han sumat punts en els cops de càstig.

La USAP va baixar del Top-14 al 2019, i l’any passat ja es van classificar per disputar les eliminatòries pel títol de la Pro D2 i l’ascens, però la federació francesa els va anul·lar per la pandèmia.