Més esport

Els professionals de l’esport català impulsen un segell de qualitat

Vol que aquesta certificació sigui un generador de confiança en la ciutadania que utilitzi els serveis de les empreses que integren el sistema esportiu català

El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) ha presentat una iniciativa que pretén assolir un segell de qualitat per al sistema esportiu català. Ho ha fet en un acte a la seu de PIMEC, patronal de la qual és soci col·lectiu i membre de la Sectorial d’Esports creada fa poc.

El segell de qualitat del sistema esportiu català és una iniciativa que que vol acreditar la qualitat dels serveis, entre d’altres, per tal d’aportar confiança a la ciutadania en la pràctica d’activitat física i esport i aprofundir en el reconeixement professional als gestors d’aquests serveis.

Pere Manuel Gutiérrez, president del COPLEFC, i Òscar Garcia Figueras, CEO d’Atlas Sport Consulting i responsable de desenvolupament del Segell de Qualitat expliquen les raons de la creació d’aquest segell innovador al sector, les seves característiques i com aconseguir-lo.

A la qüestió de per què cal un Segell de Qualitat?, García va ser molt clar i directe, referint-se al sector: “Perquè ja som excel·lents, però cal identificar-ho i generar prestigi. Tothom ho ha de saber”. Ho va exemplificar comparant unes dades molt semblants entre el significat d’uns Jocs Olímpics i les d’un cap de setmana habitual en un municipi gran o una comarca, situació que li permet concloure que “cada setmana organitzem uns Jocs Olímpics locals!”.

Sis certificacions

En l’aspecte de l’estructuració, va presentar el mostrari concebut i adaptat a cada necessitat mitjançant sis certificacions específiques, per a: instal·lacions privades, instal·lacions municipals, entitats esportives, serveis professionals esportius, centres educatius actius i esdeveniments esportius. Un ventall de sis segells que en conjunt generaran un paraigua d’excel·lència general com és el Segell de Municipi Actiu.

Es tracta d’una aportació beneficiosa per afrontar els nous reptes i dificultats que té el sistema esportiu ja actualment i en el futur, i favorable igualment per a tots els agents que hi estan involucrats, ja sigui des de la perspectiva institucional, com a estratègia adequada per implantar polítiques esportives públiques de qualitat; també de la professional i empresarial, com a instrument de millora de la gestió i facilitador del prestigi percebut entre els usuaris o clients, i, així mateix, per a la ciutadania, que mitjançant el Segell de Qualitat tindrà la garantia que el servei rebut és efectivament de qualitat, provingui d’una entitat, un professional o una empresa, o sigui que li garanteixen la protecció de la seva salut.

Els estàndards que s’hi estableixen responen a la filosofia del Moviment Q Sport, que pretén ser generador de la transformació del sector esportiu posant el focus en la sostenibilitat, basada en la viabilitat econòmica, esportiva i social. Una filosofia que, en compartir-la, obre la porta per iniciar l’obtenció del segell de qualitat que correspongui.

Per obtenir el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català cal complir 110 articles o requeriments d’uns 40 àmbits d’intervenció. Per tant, caldrà superar un procés d’auditoria amb una durada prevista entre 12 i 16 setmanes. Diversos professionals d’àmbits diferents ja s’hi han adherit i han manifestat que hi participaran. Òscar Garcia precisa que el cost d’aquesta auditoria no serà en cap cas un escull i que els beneficis superaran la inversió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)