Atletisme

Laura Redondo, més a prop dels Jocs de Tòquio

La gavanenca ocupa el segon lloc en el martell del míting de Madrid, a un sol centímetre de la seva plusmarca catalana i espanyola (70,65 m)

La gavanenca Laura Redondo (FC Barcelona) continua fent mèrits per guanyar-se el bitllet olímpic. Si fa una setmana establia un nou rècord català i espanyol de martell amb 70, 66 m a La Nucia (Marina Baixa) avui ha ocupat el segon lloc en el míting de Madrid, amb un millor intent de 70,65 m, a un sol centímetre de la seva plusmarca. La llançadora blaugrana té encara el campionat d’Espanya, la setmana vinent a Getafe, per sumar els punts necessaris que la col·loquin entre els les 32 primeres de la classificació olímpica. En aquesta prova la victòria ha estat per a l’italiana Sara Fantini (72,31 m), mentre que l’exrecordista estatal, la torrenca Berta Castells (València) ha ocupat el cinquè lloc (66,37 m).

Millors marques de Vicente (23.29) i Bestué (23.30) en 200 m

Les joves catalanes Maria Vicente (Nike) i Jaël Bestué (FC Barcelona) han millorat els seus registres personals en 200 m (23.29 i 23.30) i lideren el rànquing espanyol de l’any en la distància. Han ocupat el tercer i el quart lloc d’una prova que ha dominat la velocista namíbia Christine Mboma, de només 18 anys, amb 22.79. Abans del doble hectòmetre, Vicente ja havia corregut la final dels 100 m tanques, on ha ocupat el novè lloc (13.56) no gaire lluny del seu registre personal (13.51). També s’ha catapultat fins al primer lloc del rànquing estatal, el santcugatenc Dídac Salas (FC Barcelona), tercer en el concurs de perxa després de volar fins a 5,55 m.

En una de les primeres proves del míting, Sara Gallego (l’Hospitalet Atletisme) ha acreditat la seva segona millor marca de sempre en els 400 m tanques, amb 56.38, a 25 centèsimes de la plusmarca que va aconseguir fa una setmana a Valladolid (56.13). La deixeble d’Àlex Codina ha sortit molt ambiciosa, ha arribat a la recta d’arribada en primer lloc i només en el tram final ha cedit davant la progressió de les dues representants italianes, Linda Olivieri (55.89) i Eleonora Marchiando (56.02), que ja arribaven a la cita amb registres clarament inferiors als 56 segons.

Yulimar Rojas, 15,34 m en triple salt

En el concurs de triple salt, la veneçolana del Barça Yulimar Rojas continua abonada als 15 metres i en una nova competició ha flirtejat amb el rècord mundial d’Inessa Kravets (15,50 m). La deixeble d’Ivan Pedroso ha fet quatre vols vàlids per sobre dels 15 metres i en l’últim intent ha aterrat fins a 15,34 m, tot i que amb vent excessiu (2,2 m/s). Amb vent legal, ha saltat 15,19 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)