Futbol sala

Comencen a contrapeu

Futbol sala. El Barça cedeix en els penals contra el Llevant en un partit en què domina però en què només Ferrão troba el camí del gol contra un rival ben organitzat i amb un porteràs

Barça 2 (4) Llevant 2 (5)

FC BARCELONA:Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego, Ferrão –cinc inicial–, Daniel, Ximbinha, Mattheus, Adolfo, André Coelho, Esquerdinha i Joselito.LLEVANT:Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Rafa Usín, Pedro Toro –cinc inicial–, Esteban, Roger, Rivillos, Marc Tolrà, Gallo i Jorge SantosGOLS:1-0 (2’) Ferrão. 1-1 (9’) Roger. 1-2 (14’) Usín. 2-2 (27’) Ferrão.ÀRBITRES:Navarro Rodríguez-Villanueva i Sarabia Eguiluz.PÚBLIC:Uns 2.000 aficionats al Palau Blaugrana.

El Barça va caure al Palau en els penals contra el Llevant en el primer partit del play-off de la final de la lliga, després que el partit i la pròrroga acabessin en empat (2-2). Els blaugrana van perdonar en algunes fases del partit, ja que només Ferrão va tenir prou punteria contra un rival que va saber jugar molt bé les seves armes, sobretot en la pròrroga, i que en els penals va viure de l’encert de Fede: tres aturades, la definitiva a Joselito, després de 14 llançaments entre tots dos equips. El Barça haurà de guanyar diumenge a València per forçar el tercer partit, que es jugaria un altre cop al Palau.

Els blaugrana va sortir en tromba i després d’una triple ocasió Ferrão va exercir de killer i va provocar l’eufòria al Palau, obert a dos mil aficionats. El Llevant, durant alguns instants, va semblar realment estabornit. Aicardo es va plantar sol però Fede, sota els pals, va començar la seva exhibició particular.

Canvi de ritme

Els visitants, amb cinc exjugadors del Barça, es van anar refent. La lluita d’Esteban i la pausa de Tolrà es van notar, i Roger va fer l’empat superant la sortida de Dídac. L’exblaugrana no va voler celebrar el gol davant de molts dels seus admiradors. Amb el gol, els visitants es van envalentir contra un Barça excessivament contemplatiu, i Usín, un altre exblaugrana, va fer l’1-2 en una jugada d’estratègia.

Amb Dídac cada vegada participant més en atac i el Llevant defensant amb rombe, els d’Andreu Plaza van acabar posant setge total a la porteria visitant en els minuts finals de la primera part, amb ocasió rere ocasió: xut d’Aicardo, Marcenio al pal, Roger traient una pilota de la línia, Fede salvant un xut endimoniat de Daniel i el mateix brasiler rematant al pal dins l’àrea amb el porter batut en l’últim segon.

El Barça va dominar també en el segon temps, però li va faltar gol. Ferrão, això sí, va completar una passada de Dídac en la jugada de l’empat amb una acció brillant. El pivot brasiler va ser un vertader malson per al Llevant. En el minut 35 va enviar una boleia a la creueta i Dyego també va poder evitar la pròrroga amb un xut creuat al pal. El Llevant es va defensar en els dos minuts amb la pilota als peus gràcies al porter jugador. A set segons, Dídac va intervenir per evitar el gol dels visitants.

Pròrroga sense control

En la primera part del temps afegit, el Barça ni la va flairar. El Llevant va sortir amb porter jugador, no va perdre la pilota i va tenir tres ocasions cantades, sobretot un pal d’Usín, i una acció de Roger dins l’àrea. En el segon temps, Andreu Plaza va respondre amb el porter jugador, però amb menys precisió. Això sí, el gol el va tenir a les botes Adolfo en un contraatac, a passada de Dídac, però el xut se li va escapar de miracle. Esteban va respondre amb un xut a l’escaire que Dídac va salvar. No hi va haver temps per a res més.

En els penals, el Llevant va començar fallant (Toro) però Ferrão també va topar amb Fede i la pressió va anar recaient sempre sobre els blaugrana, fins que Joselito, una elecció discutible per a un moment tan delicat, va errar el seu xut.

LA DADA

4
pals
són els que va fer el Barça en els 40 minuts de joc abans que comencés la pròrroga.