Atletisme

Erta i Gallego, en el relleu mixt

Atletisme. Amb els dos joves velocistes, hi haurà onze atletes catalans als Jocs Olímpics de Tòquio, amb Mechaal, Lamdassem, García Bragado, Bestué, Guerrero, Galimany, Redondo, Vicente i González. Ezzaydouni no entra en la llista

L’esperada llista de la federació espanyola per als Jocs de Tòquio va premiar l’esforç i la progressió dels joves Bernat Erta (2001) i Sara Gallego (2000), que no es van guanyar la plaça en les proves individuals (400 m i 400 m tanques), però formaran part del contingent de sis convocats per al relleu de 4x400 m mixt. Els altres quatre rellevistes seleccionats són Julio Arenas, Laura Bueno, Andrea Jiménez i Samuel García. Una altra de les incògnites per resoldre era la tria en els 3.000 m obstacles, amb quatre atletes amb mínima i només tres places. Finalment, ha quedat fora de la convocatòria el canetenc Ibrahim Ezzaydouni, tot i haver assolir el subcampionat d’Espanya.

Els altres nou catalans seleccionats ja tenien la plaça més o menys segura des que dimarts es va exhaurir el termini per aconseguir les marques mínimes i es va tancar el rànquing mundial de punts. A més dels dos joves rellevistes, també s’estrenaran ens uns Jocs dos dels principals referents de la saba nova de l’atletisme català, Maria Vicente (heptatló) i Jaël Bestué (200 m), a més d’atletes consagrats que arriben a la cita en plena maduresa, com Marta Galimany (marató) i Laura Redondo (martell). En el pol oposat hi ha Jesús Ángel García Bragado, que establirà un nou rècord amb vuit participacions olímpiques, mentre que per a Esther Guerrero, Adel Mechaal i Raquel González serà la segona convocatòria olímpica.

HOMES
Adel Mechaal (N. Balance) 1.500 m
Ayad Lamdassem (Bikila) marató
J.A. García (Tajamar) 50 km marxa
Bernat Erta (N. Balance) 4x400 mixt
DONES
Jaël Bestué (Barça) 200 m
Esther Guerrero (N. Balance) 1.500 m
Marta Galimany (Adidas) marató
Laura Redondo (Barça) martell
Maria Vicente (Nike) heptatló
Raquel González (Barça) 20 km marxa
Sara Gallego (l’Hospitalet) 4x400 mixt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)