Patinatge

“Basiana ha fet molt per l’esport del país i pel país”

Patinatge. Benjamí Pons (Maçanet de la Selva, 1961), el nou president de la catalana, glossa la figura del seu antecessor: “El trobarem molt a faltar”

“És un fet circumstancial que jo hagi estat president, però estic il·lusionat i tinc un gran equip”, proclama l’advocat Benjamí Pons (Maçanet de la Selva, 1961), el nou president de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), el successor de Ramon Basiana, traspassat diumenge passat per una malaltia quan ja havia estat proclamat candidat únic: “El trobarem molt a faltar. És una de les persones que han fet més per l’esport del país i pel país. Saber qui ets, com ets, i presentar-te al món com ets és un dels seus llegats. També confiar en les persones del teu equip, saber delegar. No es pot arribar a tot arreu. Basiana ens va ensenyar això i moltes altres coses.” Pons afirma que la FCP “és un cas únic” perquè “té importància escala mundial, encara que no s’aconseguís el reconeixement internacional”. Espera continuar liderant projectes i propostes com s’ha fet en els últims anys: “Encara que hagi comportat garrotades perquè anàvem al davant. És la vocació de la FCP i un altre dels llegats”, assegura.

Pons, que va ser vicepresident en l’anterior legislatura, explica que un dels objectius de la junta directiva renovada que va acompanyar Basiana en el procés electoral.

Respecte del recurs de Josep Gómez a les decisions de la junta electoral, no entra en valoracions perquè no l’ha vist i dona per entès que “les garanties són bones per a tothom” i subratlla: “Nosaltres tenim la potestat executiva del mandat, independentment dels recursos, com es diu en la darrera acta de la junta electoral.”

Pel que fa a les línies mestres, es planteja la potenciació de les instal·lacions i l’aposta pel territori, que es pugui patinar “fins a l’últim racó”. “Que hi hagi un projecte de llei que estableix que els pavellons subvencionats no siguin discriminatoris amb els esports de la UFEC i estiguin preparats per a la pràctica de l’hoquei. Un altre aspecte és que la federació s’acosti als nous esports urbans, i no a l’inrevés. Ja s’estan fent passos com la lliga catalana d’skate. “Ens hi hem d’aproximar nosaltres. Són esports amb un concepte cultural al darrere.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)