Gimnàstica

Simon Biles: “A vegades hem de fer un pas enrere”

La gimnasta admet que ha hagut de retirar-se de la final per equips per l’angoixa i la pressió i ha al·ludit a la importància de la salut mental

La gimnasta Simon Biles ha parlat amb clarividència després que els EUA hagin perdut la final per equips Rússia. La nord-americana, quàdruple campiona olímpica a Rio, ha admès que ha hagut de plegar després del primer exercici (salt) per culpa de l’angoixa i l’estrès del moment. “No m’he lesionat, potser en el meu orgull”, ha dit en ser preguntada pels mitjans si s’havia fet mal al peu després del primer salt. Biles ha confessat amb llàgrimes als ulls que allò que realment li ha preocupat en aquell moment és la seva pròpia salut mental. “La salut mental és cada vegada més rellevant en l’esport d’elit. Hem de protegir la ment i el cos i no simplement fer el que el món vol de nosaltres”.

Biles també ha confessat que la pressió a Tòquio és més alta que mai. “Quan tothom parla de mi a Twitter sents el pes del món sobre teu; nosaltres no som només atletes, som gent que a vegades hem de fer un pas enrere”, hi ha afegit. “No volia seguir, fer alguna cosa estúpida i lesionar-me o sortir en llitera. Has d’estar al cent o al 120 per cent per no fer-te mal.”

La gimnasta no garanteix la seva presència en la final individual de dijous. “Veurem com em sento demà abans de prendre la decisió, avui volia ajudar a l’equip però no he pogut”,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)