Rem

Segona final olímpica de Cid

Rem. L’ampostina i Virginia Díaz es classifiquen amb el tercer millor temps de la seva semifinal, que dominen les campiones del món i favorites a l’or. Balastegui i Horta, a la final B

La tercera posició de l’ampostina Aina Cid i la cantàbrica Virginia Díaz en la segona semifinal del dos sense, la mateixa posició que van aconseguir en la primera eliminatòria, va donar la classificació per a la final al bot entrenat pel tortosí Xavi González, que ja va guanyar el bronze en l’europeu i l’or en la copa del món. Cid (CN Amposta) i Díaz van anar de menys a més. Després de fer el pitjor temps en els primers 500 metres i creuar els mil encara en la sisena posició, amb el cinquè, van ser les millors en els següents mil i es van situar de seguida en el tercer lloc i el van mantenir fins al final. Les neozelandeses Grace Prendergast i Kerri Gowler, campiones del món i grans favorites a l’or, van ser les millors –igual que en la sèrie de diumenge, en què també van coincidir amb l’ampostina i la cantàbrica–, i el segon lloc el van aconseguir les russes Vasilisa Estepanova i Elena Oriabinskaia.

Cid i Díaz van acabar amb 6:50.63, a 3.22 de les primeres (6:47.41). El bot del Comitè Olímpic Rus va acabar amb 6:50.24, mentre que els tres classificats en la primera semifinal també van aconseguir millor registre que l’ampostina i la cantàbrica: 6:48.70 Grècia, 6:49.39 la Gran Bretanya i 6:49.46 el Canadà. Cid torna a una final olímpica –era a les 2.30 h– després de ser sisena a Rio amb Anna Boada, aspira al podi i s’assegura el diploma.

Manel Balastegui (CN Banyoles) i Caetano Horta feien la final B de doble escull, després que el bot que entrena el banyolí Carles Grabulosa accedís a la semifinal mitjançant la repesca i acabés cinquè, a dos segons dels tercers. Balas i Horta remaven a la 1.50 h i tenien com a objectiu acabar primers o segons i obtenir diploma.

Javi Garcia i Jaime Canalejo, entrenats pel coordinador de la Federació Espanyola de Rem, Dani Rodríguez, sí que es van classificar per a la final A, després de ser a semifinals després de la repesca. El seu accés a la lluita per les medalles (2.18 h) trenca una sequera de 25 anys de la federació espanyola sense un bot masculí en una final. Des de Los Angeles que no són dos els bots estatals que disputen la regata per a les medalles.