Atletisme

Selemon Barega, nou campió olímpic de 10.000 m

El corredor etíop pren el relleu de Mo Farah i resisteix l’atac final dels ugandesos Joshua Cheptegei i Jacob Kiplimo

L’etíop Selemon Barega ha aconseguit la victòria en els 10.000 m amb 27:43.22 i s’ha emportat el primer títol d’atletisme en els Jocs de Tòquio. Barega pren el relleu del britànic Mo Farah, vencedor en les dues últimes finals olímpiques de la distància i que aquest cop no es va poder guanyar la plaça amb la mínima de participació. El corredor etíop ha atacat al pas per l’última volta i ha resistit la progressió final dels ugandesos Joshua Cheptegei (27:43.63) i Jacob Kiplimo (27:43.88), que arribaven a la cita com a principals favorits.

Com si es tractés d’una cursa ciclista, el també ugandès Stephen Kissa s’ha escapat des de l’inici i ha marcat tots els temps de pas fins als 5.000 m (14:08.6). El tercer dels ugandesos ha arribat a tenir 60 metres i més de 9 segons d’avantatge respecte el grup perseguidor. Ja amb el gruix de corredors agrupats, Kissa encara ha aguantat algunes voltes més, però poc després del sisè quilòmetre i amb la feina feta ha optat per la retirada. A partir d’aquí, el ritme ha continuat amb alts i baixos i canvis de líder fins que Barega ha fet l’estocada definitiva en l’última volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)