Hoquei sobre herba

Quemada evita patiments

Hoquei sobre herba. L’egarenc marca el gol de l’empat contra Austràlia a 48 segons del final i la selecció estatal passa a quarts, en què demà s’enfrontarà a Bèlgica

Austràlia 1 Espanya 1

AUSTRÀLIA:Charter, Dawson, Ockenden, Whetton, Simmons, Zalewski, Ogilvie, Beale, Mitton, Marca i Hayward –equip inicial; Wickham, Beltz, Gobernadores, Martin i Howard.ESPANYA:Cortés, Alonso, Roméu, Delas, Sallés, González de Castejón, Oliva, Ruiz, Alegre, Lleonart i Quemada –equip inicial–; Sánchez, Iglesias, Piera, Beltran i Boltó.GOLS:1-0 (18’) Wickham, de penal córner. 1-1 (60’) Quemada, de penal córner.ÀRBITRES:J. Shaikh (Índia) i J. Mejzlik (Txèquia). Van mostrar targeta verda a Alegre i Lleonart.

Un gol de penal córner de Pau Quemada a 48 segons del final del partit contra Austràlia (1-1) va evitar patiments a la selecció espanyola i la va classificar per als quarts de final. Una derrota contra els australians, líders del grup A, hauria significat que Espanya passés a dependre del partit que havien de jugar Nova Zelanda i l’Argentina i en què l’empat classificava per als quarts de final les dues seleccions. Al final l’Argentina va guanyar Nova Zelanda (4-1), va quedar tercera i el combinat estatal va acabar en la quarta posició. Això farà que demà la selecció espanyola, amb tretze jugadors catalans, s’enfronti en els quarts de final a Bèlgica, que va ser primera del grup B i és l’actual subcampiona olímpica.

Domini d’Austràlia

La jornada va començar amb més d’una hora de retard per una forta tempesta que va caure sobre les instal·lacions i va deixar els camps impracticables. Després de treure l’aigua acumulada es va poder jugar i els australians van començar a dominar i es van avançar en el minut 18 amb un gol de penal córner de Tom Wickham. Austràlia va disposar de diverses ocasions, amb diversos penal córners, mentre que el combinat estatal també en va tenir algunes de clares d’Albert Beltran i Xavi Lleonart; la més clara, una bola que va enviar al pal Albert Beltran. Tot i que el combinat estatal va buscar l’empat en tot moment, es va arribar al descans amb l’1-0, i també a l’inici del darrer quart. A deu minuts del final la bola va entrar dins la porteria australiana, però es va consultar el vídeo i no es va concedir el gol. A sis minuts de la fi del partit la selecció espanyola va disposar de tres penals córner consecutius i no va marcar. En el darrer minut va arribar un altre penal córner i aquest cop el potent xut de Pau Quemada va tocar el porter australià i va entrar dins la porteria a 48 segons de la fi. Aquest 1-1 va donar la classificació a la selecció espanyola per als quarts de final.

Un especialista

Pau Quemada és un especialista a xutar els penals córner i els quatre gols que ha aconseguit a Tòquio han estat en aquesta jugada, i és el màxim golejador de la selecció estatal. El terrassenc de l’Egara ja va marcar el gol de l’empat contra l’Argentina, i ara ho ha fet contra els australians. També va anotar de penal córner contra Nova Zelanda i el Japó. Pau Quemada, de 37 anys, és internacional absolut des del 2003 i ja va disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012 i Rio 2016.

Quarts ( 1 d’agost)
Austràlia - Països Baixos 5 h (1)
Alemanya - Argentina 2:30 h(2)
Índia - Gran Bretanya 14 h (3)
Bèlgica - Espanya 11.30 h (4)
Semifinals (3 d’agost)
Guanyador 1 - guanyador 2
Guanyador 3 - guanyador 4
Tercer i quart lloc (5 d’agost)
Els dos perdedors 3.30 h
Final (5 d’agost)
Els dos guanyadors 12 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)