Atletisme

Erta i el relleu mixt fan miques el rècord estatal

Atletisme. La requalificació dels EUA i de la República Dominicana deixa el quartet espanyol fora de la final, tot i la plusmarca de 3:13.29

La primera jornada de l’esport rei dels Jocs va portar bones notícies per a l’atletisme català amb el rècord del lleidatà Bernat Erta i el relleu mixt de 4x400 espanyol per una rebaixa espectacular de més de 5 segons i mig de marge (3:13.29 i 3:18.98). La bona notícia va ser per unes hores tota una fita perquè la desqualificació dels quartets dels Estats Units i la República Dominicana, que els havien precedit en la primera sèrie, col·locava el quartet espanyol a la final, amb el segon i últim temps de repesca. Les mostres d’emoció i d’alegria dels integrants del quartet espanyol davant les càmeres de televisió van ser unànimes, però hores després, a la matinada japonesa i amb els atletes ja dormint, es va fer públic que tant l’equip dels Estats Units com el de la República Dominicana havien estat requalificats. Amb aquesta nova situació, Espanya quedava fora de la final d’avui (14.45 h), amb el desè lloc de la classificació general i, això sí, amb una nova plusmarca estatal.

Tot i la decepció de no poder córrer en una final olímpica, els quatre integrants de l’equip espanyol van oferir molt bon rendiment. Bernat Erta, de 20 anys –el més jove de l’equip amb diferència–, va fer l’últim relleu i va acreditar el seu millor parcial de sempre amb 45.15, i va arribar a la meta en sisè lloc, després d’avançar la representant nigeriana. Sense saber encara la posterior requalificació dels Estats Units i la República Dominicana, el velocista català valorava l’actuació de l’equip: “Tinc un cúmul de sentiments i no saps gaire bé com reaccionar. Hem fet un marcot i sabíem que hi hauria molts xocs, i més tractant-se d’un relleu mixt.” Amb tot, es mostrava ambiciós i considerava que hi havia marge de millora amb vista a la final. Els integrants del quartet van tenir paraules d’agraïment per als seus entrenadors i també van tenir un record per a Sara Gallego, Andrea Jiménez i Julio Arenas, que són a Tòquio en la condició de reserves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)