Treballa, lluita i pateix, i el seu premi és la semifinal

La selecció espanyola, que perdia de quatre gols a quinze minuta del final, venç Suècia (33-34) i lluitarà per les medalles

La selecció espanyola s’ha classificat per la semifinal al guanyar per 33-34 amb molt de patiment, lluita i treballa. Espanya, amb sis jugadors i el tècnic catalans, ha arribat a perdre de quatre gols en la segona meitat i s’ha refet molt bé en uns darrers minuts intensos. L’equip de Jordi Ribera lluitarà per passar a la final contra el guanyador del quart de final que han de disputar aquest matí Dinamarca i Noruega.

En la primera meitat el combinat estatal no ha estat bé en defensa ni a la portera –una sola aturada–; i malgrat avançar-se de dos gols en l’inici del partit els suecs han aprofitat millor les seves ocasions. En el minut 17 Espanya ha encaixat un parcial de 4-1 en inferioritat, ha perdut dues pilotes en atac i ha encaixat dos gols a porteria buida. Els suecs s’han posat per primer cop per davant (11-10). L’entrada d’Adrià Figueras –tres gols–, i l’encert en els penals d’Aleix Gómez (4 de 4) amb quatre gols no han estat suficients. Els suecs han arribat a tenir tres gols d’avantatge en el minut 23 (17-14), després d’un parcial de 3-0 i s’han mantingut per davant fins al descans (20-18).

En la segona meitat Suècia ha intentat sentenciar els quarts de final i s’ha arribat a situar amb quatre gols d’avantatge, 27-23 en el minut 33, i 29-25 en el 45.Un temps mort del seleccionador Jordi Ribera ha fet ressorgit al combinat estatal. Un parcial de 0-5 amb tres aturades de Gonzalo Pérez de Vargas ha situat el marcador en el 29-30 a vuit minuts del final. Un gol d’Adrià Figueras ha situat la màxima avantatge de 30-33 a quatre minuts de la fi, però Suècia no s’ha rendit. La selecció estatal ha patir fins el darrer minuts i ha aconseguit una brillant classificació per les semifinals. Àleix Gómez ha marcat set gols.