Atletisme

Warholm estableix un rècord estratosfèric en els 400 m tanques (45.94)

Ha rebaixat en 76 centèsimes la seva plusmarca mundial (46.70), mentre que el nord-americà Rai Benjamin (46.17) també ha corregut molt per sota de l’anterior registre

El noruec Karsten Warholm ha establert en els 400 m tanques un nou rècord del món estratosfèric en un d’aquells moments màgics que regalen els Jocs Olímpics. Era una de les finals més esperades de Tòquio i el desenllaç ha superat amb escreix totes les expectatives. El velocista escandinau ha trencat el cronòmetre i amb un registre de 45.94 s’ha convertit en el primer atleta a superar la barrera dels 46 segons en l’especialitat i ha rebaixat en fins a 76 centèsimes la seva plusmarca aconseguida l’1 de juliol a Oslo (46.70). El nord-americà Rai Benjamin, que al pas de l’última tanca estalonava el campió noruec, ha corregut també molt per sota de l’anterior plusmarca mundial (46.17), i el brasiler Alison dos Santos ha completat un podi per a la història amb una marca també per sota dels 47 segons (46.72). Sis dels vuit finalistes han millorat la seva marca personal, una evidència de la dimensió que ha adquirit aquesta final. “És de bojos. Amb diferència és el moment més gran de la meva vida perquè ho defineix tot, totes les hores que hi he dedicat, amb tot allò que el meu entrenador ha estat treballant. He somiat amb això com un maníac. Dormia totes les nits pensant en això, milers d’hores pensant en això. Aquesta medalla completa la meva col·lecció”, han estat les primeres paraules de Warholm, encara en estat de xoc.

Mihambo guanya la llargada

En l’altra final de la sessió matinal, l’alemanya Malaika Mihambo ha segellat el títol de llargada en l’últim intent amb un vol de 7 metres justos. La nord-americana Britteny Reese, que defensava el títol, s’ha hagut de conformar amb el subcampionat (6,97 m), amb la mateixa marca que la nigeriana Ese Brume, que ha guanyat el bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)