Handbol

Semifinal contra el campió

Handbol. La selecció espanyola lluita i pateix per derrotar Suècia en els quarts i es jugarà el pas a la final dels Jocs Olímpics contra Dinamarca, que vol revalidar el títol de Rio

Suècia 33 Espanya 34

SUÈCIA:Palicka (1), Ekberg (2), Lagergren (2), Darj (1), Carlsbogard (3), Gottfridsson (5) i Wanne (10, 4 p.) –equip inicial–; Aggefors (p.s.), Daniel Pettersson, Fredric Pettersson (6), Claar (3), Pellas, Sandell i Lindskog.ESPANYA:Corrales, Aleix Gómez (8, 5 p.), Gurbindo (2), Sarmiento (4), Raúl Entrerríos (5), Ángel Fernández (2) i Aginagalde –equip inicial–; Pérez de Vargas (p.s.), Maqueda (1), Alex Duixebàev (5), Figueras (4), Antonio García (2), Gedeón Guardiola i Sánchez-Migallón (1).PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-4, 5-6, 9-9, 14-13, 17-15 i 20-18 (descans) 21-19, 25-23, 28-25, 29-29, 30-32 i 33-34.ÀRBITRES:Schulze i Tonnies (Alemanya). Van excloure Darj, Lagergren (2) i Claar per Suècia, i Sánchez-Migallón, Maqueda i el tècnic de la selecció espanyola Jordi Ribera.

La selecció espanyola es jugarà el pas a la final dels Jocs Olímpics de Tòquio contra Dinamarca, l’actual campiona olímpica i mundial. El combinat estatal, amb sis jugadors i el seleccionador catalans, va guanyar amb molta lluita i patiment el partit de quarts de final contra Suècia per un ajustat 33-34. Espanya va arribar a perdre de quatre gols en la segona meitat i es va refer molt bé en uns darrers minuts intensos. Dinamarca va derrotar per 31-25 Noruega en un partit que va sentenciar en la segona meitat, després d’un primer temps molt ajustat i amb alternances que va acabar amb 13-12. En el darrer mundial d’Egipte de l’inici d’aquest any Espanya i Dinamarca es van trobar a les semifinals i els danesos van guanyar per 34-33.

L’equip de Jordi Ribera no va estar del tot encertat en la primera meitat. En els primers minuts va anar al davant en el marcador, però no va estar bé en defensa ni a la porteria –una sola aturada–, i malgrat avançar-se de dos gols, els suecs van aprofitar millor les seves ocasions. En el minut 17 Espanya, en inferioritat, va encaixar un parcial de 4-1, va perdre dues pilotes en atac i va encaixar dos gols a porteria buida. Els suecs es van situar per primer cop al davant (11-10). L’entrada d’Adrià Figueras –tres gols– i l’encert en els penals d’Aleix Gómez (4 de 4) no van ser suficients. Els suecs van arribat a tenir tres gols de marge en el minut 23 (17-14) després d’un parcial de 3-0, i es van mantenir al davant fins a arribar al descans (20-18).

En la segona meitat Suècia va intentar sentenciar el partit de quarts de final i va arribar a aconseguir quatre gols d’avantatge en dues ocasions: 27-23 en el minut 33, i 29-25 en el 45. Un temps mort del seleccionador Jordi Ribera va fer ressorgir el combinat estatal i tot seguit va arribar la remuntada, amb un parcial de 0-5, amb tres aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, i es van situar al davant en el marcador a vuit minuts del final amb el 29-30. Un gol d’Adrià Figueras va donar el màxim avantatge de 30-33 a quatre minuts de la fi, però Suècia no es va rendir en cap moment. La selecció espanyola va haver de patir fins al darrer minut i va aconseguir una brillant i treballada classificació per a les semifinals que disputarà demà.

LA REMUNTADA

En la segona meitat perdia de quatre gols i va remuntar el partit de quarts
Quarts de final
França - Bahrain 42 - 28
Alemanya - Egipte 26 - 31
Suècia - Espanya 33 - 34
Dinamarca - Noruega 31 - 25
Semifinals. Demà
França - Egipte 10 h
Espanya - Dinamarca 14 h
Tercer i quart lloc (7 d’agost)
Els dos perdedors 10 h
Final (7 d’agost)
Els dos guanyadors 14 h
Ha estat un partit molt difícil. Suècia ha fet molt bona primera part i ens han fet mal. Hem mantingut un bon nivell ofensiu, que ens ha permès seguir a dins del partit
Sabíem que si érem capaços d’empatar Suècia podia tenir dubtes, i això és el que ha succeït
Jordi Ribera
SELECCIONADOR ESTATAL
Cal valorar la fe i la confiança en la feina ben feta d’aquest equip, que és el que ens ha portat a les semifinals
Hem anat molt a remolc, però estàvem fent les coses bé
Antonio García
lateral
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)