TÒQUIO 2020

Un golàs de Filipovic tomba l’equip espanyol en les semifinals (10-9)

L’equip, que dominava 4-7 en el tercer quart, no ha pogut frenar els llançadors serbis en els minuts finals

L’equip espanyol de waterpolo, amb set catalans, ha caigut en les semifinals a Tòquio contra Sèrbia (10-9) i no podrà tornar a una final olímpica. Dos gols de Mandic i Filipovic, aquest a 20 segons del final, han acabat amb el somni dels jugadors de David Martín, que aspiraven a reeditar els èxits de la generació del 1992 (plata) i del 1996 (or). L’equip lluitarà ara pel bronze contra Hongria, que ha estat superada per Grècia (9-6).

El combinat espanyol ha arribat a dominar de tres gols (4-7) poc abans que hagi acabat el tercer quart gràcies sobretot al treball defensiu i a les aturades de López Pinedo però en els últims minuts els serbis, que havien perdut contra Espanya en la primera fase (13-12), han estat més contundents, sobretot en atac, i amb un parcial de 5-2 han remuntat el partit. Mallarach, Taüll i Munarriz, amb dos gols cadascun, han estat els màxims golejadors de l’equip espanyol, que ha perdonat algunes superioritats clau en els minuts finals.