TÒQUIO 2020

El “dream team” dels EUA anorrea l’equip espanyol en la final femenina (5-14)

El combinat de Miki Oca, amb dotze jugadores catalans, s’ha vist sobrepassat des del minut 1 per un equip imparable en atac i intens en defensa

Els Estats Units mantenen l’hegemonia en el waterpolo femení mundial després d’imposar-se clarament en la final olímpica contra el combinat espanyol (5-14), amb dotze de tretze jugadores catalans, que ha repetit la plata de Londres 2012 després de caure en els quarts a Rio. L’allau de joc ofensiu de les americanes s’ha traduït en les jugades de superioritat (8 de 12) i la impotència del seu rival també en les mateixes accions (2 de 14).

Les americanes han saltat a la piscina amb les idees clares des del xut inicial de Williams a l’escaire que ha suposat l’1-0. La defensa ha fet aigües, fins i tot en el set contra set, i en atac l’equip s’ha estavellat amb els bloquejos de les campiones i les aturades de Johnson. En les jugades de superioritat, l’equip tampoc ha vist la llum. En el primer quart només Bea Ortiz ha trobat el camí del gol i l’1-4 de Fattal, al límit de la possessió, ha fet mal.

En el segon quart l’equip de Miki Oca ha continuat amb problemes en defensa però finalment en atac ha trobat un punt dèbil de les americanes en la boia, fet que ha aprofitat Maica Garcia (2 gols) per retallar la diferència (4-7), però en les superioritats (2 de 7) els problemes han continuat.

L’arrancada de la segona part ha estat com la de l’inici del partit. Barraca de Williams des de la posició central i un forat a la zona de boia que aprofita Fisher (4-9) davant la impotència de Laura Ester, que tampoc ha vist el xut de Gilchrist, que ha deixat el partit sentenciat (4-10). El parcial del tercer quart (0-5) ha estat demolidor (4-12) amb només dos gols en nou superioritats en tot el partit fins aquell moment.

Les americanes han jugat a plaer sabent-se superiors i confirmant el domini que han exercit els últims anys en els darrers duels directes contra la selecció espanyola, en les finals dels mundials del 2019 i el 2017, la dels Jocs de Londres i els quarts de Rio. Amb el partit sentenciat Oca ha donat minuts sota els pals a Maria Elena Sánchez.

És el tercer or olímpic seguit de les jugadores dels EUA.