Atletisme

Hassan guanya la seva segona medalla d’or en els 10.000 m

La neerlandesa ha aprofitat la seva velocitat en els darrers cent m en una cursa molt dura

Sifan Hassan ha guanyat la seva segona medalla d’or, i la tercera dels Jocs de Tòquio, al imposar-se en la final dels 10.000 m. La neerlandesa ha imposat la seva velocitat en els darrers cent metres i ha arribat primera amb una marca de 29:55.32. Sifan Hassan també va guanyar els 5.000 m però no ha pogut completar el triplet d’ors que buscava ja que només va ser tercera en els 1.500 m.

Darrera la neerlandesa ha entrat l’atleta de Bahrain Kalidan Gezahegne amb una marca de 29:56.18. La gran protagonista de la cursa ha sigut l’etíop Letesenbet Gidey que ha acabat tercera amb 30:01.72. Letesenbet Gidey, que té el rècord mundial, s’ha posat al davant just abans del tercer quilòmetre i ha ocupat la primera posició imposant un ritme molt alt fins que les dues rivals l’han superat a falta de cent metres. Sifan Hassan i Kakidan Gezahegne han sigut les úniques que han aguantat fins al final darrera l’etíop, ja que en el km 5 només quedaven cinc atletes en el primer grup.