Atletisme

Lamdassem lluita per les medalles i acaba cinquè en la marató que domina Kipchoge

El lleidatà ha estat en tot moment entre els millors i s’emporta un diploma olímpic amb 2h10:16

Ayad Lamdassem s’ha situat en l’elit mundial en la marató dels Jocs Olímpics de Tòquio i ha finalitzat en una magnifica cinquena posició. El lleidatà, de 39 anys, ha estat amb els millors des de l’inici, i ha lluitat per les medalles fins el darrer quilòmetre. No ha aguantat el darrer canvi de ritme i ha entrat en la cinquena posició, diploma olímpic, amb un temps de 2h10:16. El campió ha sigut Eliud Kipchoge que ha fet una exhibició i ha revalidat el títol olímpic que ja va guanyar a Rio al 2016. El kenyà s’ha imposat amb una marca de 2h08:38 i amb un minut i vint segons d’avantatge sobre el segon, el neerlandès Abdi Nageeye (2h09:58).

Eliud Kipchoge ja s’ha situat en els primers llocs en el km 10 i sempre s’ha mantingut al davant controlant als seus rivals. Ayad Lamdassem ha estat molt valent i des dels primers quilòmetres ha estat en el grup principal i fins i tot se l’ha vist en els primers llocs al costat d’Eliud Kipchoge. El recordman mundial ha incrementat el ritme en el km 26 i en el 30 ha decidit marxar en solitari cap a la victòria. Ayad Lamdassem s’ha mantingut en el grup perseguidor de quatre atletes, amb el kenyà Lawrence Cherono, el belga Bashir Abdi i el neerlandès Abdi Nageeye. Els quatre s’han jugat les altres dues medalles i el català només ha cedit en el darrer quilòmetres respecte als seus tres rivals en la lluita per pujar al podi. L’atleta de Sòria Dani Mateo ha acabat el 21è amb 2h15:21, mentre que el segovià ha sigut el 33 amb 2h16:42.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)