El pitjor partit, el pitjor dia

Waterpolo. La selecció espanyola, amb David Martín i set jugadors catalans a l’equip, fa una molt mala segona meitat en el partit pel bronze contra Hongria i torna amb les mans buides

Hongria 9 Espanya 5

HONGRIA:Nagy; Manhercz (1), Zalanki (1), Vamos (2), Jansik (1), Varga (1), Mezei –equip inicial– Angyal (1), Hosnyanszky (1), Pasztor, Erdelyi i Harai (1).ESPANYA:López Pinedo, Munarriz (2), Granados, De Toro (1), Larumbe, Famera, Perrone (1) –equip inicial– Sanahuja, Fran Fernández, Tahull (1), Mallarach i Bustos.PARCIALS:3-3, 2-2, 1-0 i 3-0.ÀRBITRES:Arcadiy Voevodin (Rússia) i Georgios Stavridis (Grècia). Eliminats Zalanki, Hosnyanszky, Pasztor i Varga.

Filip Filipovic va impedir la classificació de la selecció espanyola per a la final amb un gol que demostra per què se’l considera el millor llançador del món i, ahir, no va fer falta que aparegués el talent d’un rival perquè en el partit pel bronze van ser els propis errors els que van impedir a l’equip de David Martín, amb set jugadors catalans, tornar de Tòquio amb una medalla que durant bona part del torneig havien merescut.

Són 25 anys sense medalla, que marquen també els que Espanya fa que no guanya un or per equips des que a Atlanta es va fer justícia a la dramàtica final de Barcelona.

Hongria va marcar els seus tres primers gols en el primer quart aprofitant les superioritats ofensives (3-3). Una circumstància que la selecció espanyola, que havia de fer grans combinacions col·lectives per marcar, no va saber aprofitar especialment després del descans (5-5). L’equip hongarès va continuar sense perdonar en el tercer quart (6-5) mentre que Espanya, en les dues que va tenir, topava amb la seva precipitació o amb el porter Viktor Nagy –el 6-6 de Roger Tahull el desviava amb el cap. Els últims 8 minuts van ser un campi qui pugui, amb dues grans aturades gairebé seguides de Nagy a sis minuts per acabar i després de les quals el marcador era de 7-5. Les presses es traduïen en pèrdues que Hongria no va voler desaprofitar. Encara menys amb el 8-5 i sense porter.

Final amb un català

Sèrbia, que en la primera fase havia perdut contra Espanya i Croàcia, torna a ser campiona olímpica com a Rio amb el triomf sobre Grècia en la final, que tenia l’olotí Xavier Buch com un dels dos àrbitres (13-10). El conjunt serbi va encarrilar l’or amb un 6-3 en el primer quart i, malgrat les 15 exclusions que va rebre, va sentenciar amb un 3-0 final. Era tot just la primera derrota de Grècia, que havia cedit un empat contra Itàlia en la fase de grups. Des que competeix sense Montenegro (2016), Sèrbia suma dos bronzes (Pequín i Londres) i dos ors en els Jocs.

Si volem guanyar campionats hi ha moments dels partits que hem d’aprendre a jugar, i en aquests Jocs no ho hem fet
David Martín
Ho hem fet tot bé menys en l’últim quart contra Sèrbia i en aquest partit. Ens ha faltat jugar com un equip
Alberto Munarriz
No crec que sigui just marxar sense medalla, però avui no ens l’hem guanyat. Hem fet moltes coses bé en aquests Jocs