Més esport

No perdem de vista el nord

Tòquio 2020. El Rosselló aporta dues medalles al botí català amb la plata de Fanny Horta en rugbi a set amb l’equip francès i l’or lluent del pivot del Barça Ludovic Fàbregas en handbol

La jugadora de rugbi a 7 de la selecció francesa Fanny Horta (Perpinyà, 1986) i el pivot del Barça i de la selecció gala Ludovic Fàbregas (Banyuls de la Marenda, 1996) són els dos atletes del Rosselló que han assaborit una medalla a Tòquio i que han tingut una gran notorietat en els seus respectius blocs.

No en va Horta, la veterana de l’equip, va ser mantejada per les seves companyes en un ritual de respecte i admiració. França va caure en la final per 26-12 contra Nova Zelanda. Horta va celebrar la primera medalla catalana en la competició en un esport amb molta tradició a la Catalunya del Nord liderat per la USAP, club al qual pertany. La jugadora té una àmplia experiència en esdeveniments internacionals i va jugar la copa del món el 2006 i el 2010.

Fàbregas, l’únic or català en els Jocs, va robar la pilota amb 24-23 i va establir el 25-23 que va tombar definitivament la perillosa Dinamarca de Hansen i Landin. L’equip francès, eufòric, va recuperar el tron olímpic que precisament els danesos els van pispar el 2016 a Rio. França és ara el primer equip que té tres ors olímpics des de la introducció de l’handbol en el programa (1936). Un altre blaugrana de l’equip, Dika Mem, també va ser decisiu (3 gols) en un bloc amb dos blaugrana més: Timothey N’Guessan i el recentment fitxat Melvyn Richardson. L’exquisidesa i els fonaments francesos es van acabar de reivindicar amb l’or en equips femenins.

Fabre, finalista

També va brillar la nedadora del Canet 66 de Canet de Rosselló Margaux Fabre (Perpinyà, 1992), que va acabar en vuitena posició amb el 4x200 lliure francès.

Martin Fourcade, el mite que va guanyar set medalles

Set medalles en els Jocs d’hivern –plata a Vancouver 2010, dos ors i una plata a Sotxi 2014 i tres ors a Pyeongchang 2018–avalen l’excepcional trajectòria de Martin Fourcade (Ceret, 1988) en biatló. L’esportista del Vallespir es va retirar de l’esquí l’any passat amb només 31 anys. En la natació també va deixar empremta la musculatura infinita d’un altre nord-català, Frédérik Bousquet (Perpinyà, 1981), plata a Pequín amb 4x100 lliure francès i que va ser plusmarquista mundial dels 50 m lliure amb 20.94.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)