Ciclisme

Inconformista de mena

Ciclisme. Roglic ataca al port d’Almáchar però té un accident en el descens que li impedeix robar més temps als seus rivals en una etapa que acaba amb nou líder i amb el segon triomf de Storer

Primoz Roglic (Jumbo Visma) va perdre el lideratge en la desena etapa de la Vuelta, amb arribada al Rincón de la Victoria –nom molt adient per a qualsevol competició esportiva–, però la cessió del mallot al noruec Christian Odd Eiking (Wanty) serà provisional. En una etapa antològica, el nou líder va aprofitar que era el més ben classificat de la nombrosa escapada del dia –més d’una trentena d’aspirants al triomf d’etapa– per fer-se fort i pujar al podi al costat de Michael Storer (DSM), vencedor de l’etapa, la segona de l’australià en aquesta edició.

Hi va haver un grapat de fronts oberts durant la jornada, sobretot en els quilòmetres finals amb la col·locació estratègica del duríssim port d’Almáchar a uns 20 quilòmetres de l’arribada. El grup dels favorits hi va arribar amb l’Ineos al capdavant. No estaven, semblava, prou escarmentats de l’escabetxada que van patir en l’arribada a Velefique de diumenge. Ben aviat ho lamentarien. Roglic va saltar del pilot davant la mirada de sorpresa dels seus rivals. El líder en persona els estava atacant quan tothom donava per entès que havia de passar exactament al revés.

Reacció i caiguda

El duet de Movistar Enric Mas i Miguel Ángel López, amb feines i treball, van començar una persecució que semblava inútil davant la contrarellotge en solitari que havia iniciat l’eslovè, que va creuar el port amb mig minut i tenia al davant un descens que l’afavoria. Des del primer moment es va veure que anava desencadenat i jugant-se-la a cada revolt. Pèls de punta. A la zona amb l’asfalt més dolent, la bicicleta del líder finalment es va descontrolar i va derrapar de forma violenta contra l’asfalt. Roglic, amb el culot esgarrinxat, va sobreviure a l’accident i després de reparar ell mateix la cadena va tornar a la carretera al costat ja de Mas, López i una de les revelacions de la Vuelta, l’australià Haig, mentre Bernal cedia temps i acabaria perdent 37 segons al costat d’Adam Yates i de David de la Cruz.

Michael Storer

L’australià, que ja havia guanyat de forma brillant al Balcó d’Alacant, va ser imparable entre els escapats quan va decidir anar cap endavant. Odd Eiking i el francès Guillaume Martin (Cofidis) aspiraven a vestir-se amb el mallot de líder, per la monumental diferència amb el pilot –més de 12 minuts–. Storer va saber controlar la seva pròpia emoció i, arriscant en el descens davant la persecució dels seus rivals, va endur-se un triomf merescut.

Avui s’espera més espectacle a la pujada final a Valdepeñas i el port previ que pujaran els ciclistes (Locubín, 8,8 km, 2a categoria), territori ideal per a Roglic si torna a passar a l’acció.

Etapa 10 (189 km)
1r M. Storer (DSM) 4h09:21
2n M. Vansevenant (Deceun.) a 0:22
3r C. Champoussin (AG2R) m.t.
4t D. Van Baarle (Ineos) m.t.
5è C. Eiking (Wanty) m.t.
33è M.Á. López (Movistar) a 11:49
36è E. Mas (Movistar) m.t.
37è P. Roglic (Jumbo) m.t.
40è D. de la Cruz (UAE) a 12:26
General (1.397,2 km)
1r C. Eiking (Wanty) 38h37:46
2n G. Martin (Cofidis) a 0:58
3r P. Roglic (Jumbo) a 2;17
2n E. Mas (Movistar) a 2:45
5è M.Á. López (Movistar) a 3:38
6è J. Haig (Bahrain) a 3:59
7è E. Bernal (Ineos) a 4:46
8è S. Kuss (Jumbo) a 4:57
9è A. Yates (Ineos) a 2:07
13è D. de la Cruz (UAE) a 6:49
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)