Ciclisme

Romain Bardet s’estrena en la Vuelta

Triomf en solitari de Romain Bardet (DSM) en la catorzena etapa de la Vuelta, de 165,7 quilòmetres i amb tres ports, Villuercas (1a) per partida doble perquè es pujava per dues vessants –la primera, Ballesteros–. El francès, amb tres triomfs d’etapa al Tour, s’estrena en la Vuelta en el que tot just és la seva segona victòria fora de l’estat francès, després de la de la volta a Burgos aquest agost.

Massiva

La fuga del dia ha estat massiva, des del quilòmetre 9 amb 18 unitats entre els quals el campió olímpic d’XCO Tom Pidcock (Ineos), Sep Vanmarcke (Israel), Matthew Holmes (Lotto), Andrey Zeits (BikeExchange) i Romain Bardet (DSM). La diferència s’ha anat enfilant amb 51,3 km recorreguts en la primera hora, sense ports, i ha superat els 10 minuts al quilòmetre 76.

Bardet ha coronat primer els dos primers ports per sumar els punts que li calien per superar Caruso (Bahrain) en la classificació de la muntanya i, a 50 quilòmetres per acabar i sense que al pilot cap equip es volgués desgastar, Holmes (Lotto), que després ha punxat, Navarro (Burgos) i Prodhomme (AG2R) es distanciaven uns metres de la resta dels escapats.

Jay Vine (Alpecin), en l’escapada, ha caigut quan anava agafat al cotxe del seu equip perquè ha perdut l’equilibri. Els dos del davant estaven a gairebé un minut i, del cap de cursa al pilot, la diferència s’acostava als 12 a 33 per acabar quan Holmes ha mirat de tornar al davant i ho ha aconseguit a 30,5.

Emboscada

Vanmarke (Israel) també ha arribat al davant, com Champoussin (AG2R) i Bardet aprofitant un tram de carretera molt estret i de pujar i baixar. Vanmarke i Navarro han sortit de la carretera en un revolt, mentre Vine ja s’havia enganxat al grup perseguidor.

Prodhomme començava el port amb 58 segons i 13 minuts i Zeits el seguia en solitari a 10, amb el grup de Bardet al darrere a menys d’un minut i el pilot a més de 14 del cap de cursa. Bardet ha marxat sol d’un grup en què ningú prenia la iniciativa a 7 quilòmetres pel final. El francès ha marxat sol al davant a 6 i ha arribat amb 44 segons de marge respecte Herrada i Vine, segon i tercer.

En el pilot, Miguel Ángel López (Movistar) ha afrontat els últims quilòmetres per davant de la resta de favorits i el líder, que al final han servit al colombià per esgarrapar uns segons a Roglic.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)