Atletisme

Sifan Hassan brilla a Brussel·les

Atletisme. La neerlandesa signa la millor marca de l’any en la milla (4:14.74) i la banyolina Esther Guerrero rebaixa el seu registre personal (4:22.81) en la seva reaparició en la lliga del Diamant

La neerlandesa Sifan Hassan, una de les estrelles dels Jocs amb la consecució de dues medalles d’or i una de bronze, es va erigir en la protagonista de la lliga del Diamant de Brussel·les amb la victòria en la milla amb un nou rècord del míting i una nova millor marca mundial de l’any (4:14.74). Hassan, rere les llebres, va cobrir els 800 m (2:04) a ritme de rècord mundial, però en el tram final va perdre pistonada i no va poder amb la seva pròpia plusmarca (4:12.33 de Mònaco 2019). La segona classificada, l’etíop Axumawit Embaye, va quedar a més de 6 segons (4:21.08). La banyolina Esther Guerrero va tornar a gaudir d’una competició de màxim nivell i va rebaixar la seva anecdòtica marca personal de la distància (5:28.93) fins a 4:22.81, que li van servir per acabar setena. En tot cas, la catalana es va mostrar satisfeta del resultat i de tornar a veure’s competitiva. Guerrero tancarà la temporada en els 1.500 m del míting de Berlín, el 12 de setembre. La seva gran amiga i rival, Marta Pérez, va ocupar el quart lloc i va signar la segona millor marca espanyola de tots els temps (4:21.58).

En els 1.500 m, el palamosí Adel Mechaal es va haver de conformar amb la novena plaça (3:35.37) en un cursa en què sempre va estar lluny de les places capdavanteres. La victòria va ser per a l’australià Stewart McSweyn (3:33.20), que en els últims 200 metres va superar el murcià Mohamed Katir, relegat al setè lloc en la recta d’arribada (3:34.50).

El suec Armand Duplantis va superar la millor marca del míting en perxa (6,05 m) i abans d’afrontar un nou intent de rècord mundial (6,19 m) va haver de fer una llarga espera de més d’un quart d’hora per un problema amb el saltòmetre. Sense la frescor d’altres ocasions, el campió olímpic va fer els tres intents, però va quedar lluny del seu propòsit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)