Triatló

Banyoles proclama els campions estatals en un cap de setmana internacional

La barcelonina Maria casals, segona en la copa d’Europa júnior

David Castro i Xisca Tous són els grans triomfadors del cap de setmana de triatló a Banyoles, amb els seus respectius títols de campions d’Espanya en la distància olímpica. El castellà, que passa molt temps a la capital del Pla de l’Estany, ha dominat la darrera cursa disputada mantenint-se al grup capdavanter des de l’inici i decidint-la en el sector a peu, quan només Ángel Sánchez (Triatlón Albacete) i Jordi Garcia (CN Badalona) l’han pogut seguir fins que Castro l’ha resolt amb un canvi de ritme i 1h45:07, amb Sánchez segon a 11 segons. Abans, la mallorquina Xisca Tous ja tenia coll avall el triomf en la bici i només Maria Pintanel mantenia alguna opció a peu. Tous ha fet 1h57:42 amb la galega a 12 segons i Natalia Hidalgo ha tancat el podi.

El valencià David Cantero amb 52:14 ha guanyat la copa d’Europa júnior, en distància esprint i amb al suec Hampus Månsson segon a 3 segons i el portuguès Joao Nuno Batista tercer a 7. En noies, el podi l’han format la sueca Tilda Månsson (58:00), la barcelonina Maria Casals (58:07’) i la francesa Appoline Foltz (58:22).

El Triatló de Catalunya i el campionat estatal de grups d’edat dissabte havien obert el programa de competicions de l’11è Triatló Internacional de Banyoles, que s’ha dut a terme seguint el protocol de prevenció i seguretat de l’Ajuntament de Banyoles i la FETRI, d’acord amb les autoritats sanitàries: els esportistes rebien una mascareta a l’arribada a meta i, el públic, podia seguir la competició a les grades del Front d’Estany, amb limitació d’aforament i respectant la distància de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)