Més esport

L’onzè lloc li donarà el títol

Motor. Àlex Palou afrontarà l’última prova de l’IndyCar, diumenge a Long Beach, amb 35 punts més que O’Ward i 48 més que Newgarden, els dos rivals pel campionat

Àlex Palou és a una cursa del títol de campió de l’IndyCar en el seu segon any en el campionat. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor té el primer lloc a tocar i, malgrat que hi ha un munt de combinacions, si acaba onzè en la cursa que es disputarà al circuit urbà de Long Beach diumenge, l’última de la temporada, serà el campió. Després de la seva treballada segona posició a Laguna Seca de diumenge passat, Àlex Palou ha ampliat el seu avantatge en el primer lloc de la general, i ja només queden dos rivals amb aspiracions al títol. El mexicà Pato O’Ward és a 35 punts i el nord-americà Josef Newgarden a 48. El màxim que es pot guanyar en una cursa són 54 punts, 50 per la victòria, i quatre més de bonificacions: un per fer la pole, un per anar primer una volta i dos per ser el líder de la cursa durant més voltes.

Pato O’Ward té 482 punts i si fes el màxim de 54 punts arribaria als 536 i Àlex Palou en faria prou amb un onzè lloc –19 punts– per empatar, ja que en té 517. Tots dos també empatarien en victòries –tres–, i el títol seria per al català pels segons llocs, dos, per un del mexicà. Josef Newgarden està molt més lluny i necessitaria fer el ple de punts per arribar als 523, esperar que Pato O’Ward fos com a molt el segon sense bonificacions i que el català no acabés entre els 23 millors. El pitjor dels casos que es podrien donar seria que Àlex Palou quedés fora de la cursa en els primers instants. Només per sortir ja sumaria 5 punts i arribaria als 522. En aquest cas necessitaria que Pato O’Ward només en sumés 40, una segona posició sense cap bonus, per ser el campió.

Circuit urbà

El títol de campió de l’IndyCar es decidirà al circuit urbà de Long Beach. El traçat fa 3,1 km, té onze revolts i els pilots hi hauran de fer 85 voltes per un total de 268, 7 km. En aquesta temporada Àlex Palou ha acabat tretze curses i només en dues ha obtingut un resultat pitjor que l’onzè lloc que necessita. Totes dues, un dissetè i un quinzè lloc, van ser en circuits urbans com el de Long Beach. Tot i això, en les altres dues proves urbanes va acabar tercer i setè.

Classificació
1r Àlex Palou 517 punts
2n Pato O’Ward 482 (-35)
3r Josef Newgarden 469 (-48)
4t Scott Dixon 445 (-72)
5è Marcus Ericsson 430 (-87)
6è Colton Herta 402 (-115) 7è Graham Rahal 374 (-143) 8è Simon Pagenaud 353 (-164) 9è Will Power 337 (- 180) 10è Alexander Rossi 304 (-213)
Punts en joc - 54
- 50 per victòria
- 1 per aconseguir la posició preferent
- 1 per anar primer una volta
- 2 per ser el líder més voltes
L’última cursa
26 de setembre
- GP de Long Beach al circuit urbà de Long Beach
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)