Rugbi

Els Dracs, davant d’una oportunitat històrica per al rugbi a 13 català

L’equip de Perpinyà es juga aquest dijous al Gilbert Brutus l’accés a la seva primera final de la Súper Lliga després d’haver dominat la fase regular

Els Dracs de Perpinyà o Dragons, el gran club català de rugbi a 13, afronten aquest dijous (20.45 h, estadi Gilbert Brutus) contra el Hull KR anglès el partit més important de la seva història. Una victòria els pot conduir per primer cop a la Grand Final de la Súper Lliga, que tindrà lloc al teatre dels somnis de Manchester, el camp on juga els seus partits el United (9 d’octubre).

L’equip de la Catalunya del Nord ja ha fet història en aconseguir per primer cop el triomf en la fase regular i aixecar el trofeu League Leader’s Shield. Fins ara l’èxit més gran del club que presideix Bernat Guash ha estat la Challenge Cup del 2018, la segona competició en rellevància per als clubs professionals de rugbi a 13, tots concentrats a Anglaterra a excepció dels Dracs, que mantenen la bandera d’una modalitat amb molta tradició al Rosselló tot i la “competència” del rugbi tradicional.

Gràcies a la mateixa presència de Guash a la presidència la catalanitat de l’equip no només no s’ha perdut sinó que s’ha enfortit simbòlicament. Abans dels partits sonen Els segadors ja com a himne oficial i les quatre barres estan sempre present en alguns dels uniformes oficials dels jugadors.

Els Dragons són, de fet, el somni fet realitat de Guash, un fill d’exiliats republicans catalans. Es va posar al cap que impulsar la participació dels Dragons, denominació oficial, a la Super League professional –formada exclusivament per equips anglesos–. Era la millor manera per expandir el catalanisme més enllà del Rosselló, encara que fos en l’àmbit esportiu. L’equip no ha tingut mai el pressupost dels seus grans rivals anglesos, però el títol del 2018 i la temporada que estan completant aquest any demostren que les coses s’estan fent bé.

En l’àmbit esportiu l’equip està liderat pels anglesos Sam Tomkins i Tom Davies, l’australià James Maloney i l’internacional de Samoa Sam Kasiano, tots quatre elegits en el Dream Team de la temporada.

Amb el públic a favor i possiblement la millor plantilla que ha tingut mai el club els seguidors ja somien desperts, el mateix anys que la USAP ha tornat, a més, al lloc que li correspon, el Top 14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)