Patinatge

Títol mundial amb exhibició de Pau Garcia

Patinatge artístic. És el primer català que es penja la medalla d’or en categoria sènior. Andrea Silva guanya la plata en el seu debut

Exhibició sobre la pista amb el seu programa lliure Torno a escoltar cantar, Guernika, rècord de punts i títol mundial per a Pau Garcia (AS Cunit), que va fer història al ser el primer català que guanya la medalla d’or en la categoria sènior. Pau Garcia havia acabat segon després del disc curt, però en el programa llarg en el campionat del món d’Asunción (Paraguai) es va situar primer amb una puntuació final rècord de 279.64 punts. L’anterior màxima puntuació era la que havia aconseguit quan va guanyar el títol en el recent campionat d’Europa amb 269.77 punts. El patinador de Parets del Vallès va tenir un dur rival en l’italià Luca Lucaroni, que defensava el títol del 2019 –no es va disputar l l’any passat per la pandèmia–, i havia guanyat els últims quatre mundials de manera consecutiva. L’italià havia sigut primer en el disc curt i va aconseguir una puntuació final de 273.52. El podi el va completar l’italià Alessandre Liberatore amb 234.65 punts. Pere Marsinyach (CPA Cardona) va mantenir la sisena posició del programa curt i va sumar 200.05 punts.

Andrea Silva (CPA L’Aldea) va fer un debut impressionant en un mundial sènior i va aconseguir el subcampionat. Després de ser tercera en el disc curt va millorar una posició en el programa lliure i va ser segona amb 160.86 punts. En el recent europeu va ser tercera i va millorar un lloc en el podi. El títol mundial el va revalidar la italiana Rebecca Tarlazzi, que es va mostrar intractable amb 187.43 punts. La tercera posició va ser molt més disputada i Carla Escrich (CPA Caldes d’Estrac) es va quedar fora del podi per només 0,15 punts. L’italiana Letizia Ghiroldi va arribar als 155.17 punts i Carla Escrich es va quedar amb 155.02 i en la quarta posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)