Futbol sala

El Barça s’exhibeix i apallissa el Llevant en la lliga de campions (2-9)

El Barça ha superat el Llevant per 2-9 (0-5 a la mitja part) en una exhibició de joc coral amb gols de vuit jugadors diferents, en el segon partit dels tres de la fase principal de la lliga de campions que es juga a Kaunas i ja té garantit el primer lloc final del grup 3. L’equip de Jesús Velasco tancarà la fase divendres contra el Zalgiris, l’amfitrió, en un partit intranscendent per als seus interessos (18 h). L’empat entre el Viten Orsha bielorús i l’amfitrió ha acabat de certificar el primer lloc blaugrana. Els tres primers passen a la fase elit, però el campió de grup evitarà la resta de caps de sèrie.

El Barça, certament, ha fet una primera part de videoteca i li ha donat un bany al rival al qual va derrotar en la darrera final de la lliga. El Llevant ha sortit a buscar els blaugrana en els primers minuts i s’ha endut un ruixat. Coelho, pletòric, ha trencat la línia de pressió i Adolfo ha rematat d’esperó la seva assistència quan només s’havien consumit 55 segons (0-1). Ferrao ha establert el 0-2 (2’) rematant a boca de canó un servei del propi Adolfo des de la dreta. Pito, que també ha sortit esperitat, ha estavellat dues pilotes als pals (5’ i 12’). El conjunt valencià ha endarrerit la defensa perquè el Barça feia sang. El partit s’ha temperat només una mica. El subcampió no feia perill –només una ocasió de Rubi (9’)–i el Barça seguia generant. Roger, en pròpia porta, ha fet el 0-3 (14’) després d’una bona acció de Pito i Matheus ha signat el 0-4 (15’) després de l’enèsim contraatac a partir d’una pilota recuperada, un dels senyals d’identitat del nou Barça de Jesús Velasco, que reitera els 2x1 amb agressivitat al darrera. Tal era el grau de submissió del Llevant, que el seu tècnic Diego Ríos ha ordenat atac de cinc a dos minuts del descans. Els valencians han tingut la millor oportunitat en un doble penal –sisena falta blaugrana, per cert, molt discutible de Povill en un bloqueig–llançat per l’exblaugrana Mario Rivillos que Dídac ha malbaratat. El festival l’ha arrodonit Lozano segellant l’escandalós 0-5 gràcies a una pilota robada per l’avançat i expert Adolfo.

Araça (1-5 en el 23’) ha donat esperances als granota, que no han llançat la tovallola. Ràpidament, Pito ha engaltat el servei de córner de Marcenio (1-6 en el 24’) en una jugada d’estratègia marca de la casa de Velasco que ha acabat d’ensorrar les il·lusions del Llevant. Ortiz s’ha estrenat amb la samarreta del Barça rematant una passada de Ferrao i l’obstinació de Diego Ríos per l’atac de cinc li ha costat dos gols més en 29 segons, un de Povill, mossegant en defensa i llançant des del seu propi camp, i un altre de Dídac des de la seva porteria (1-9). Ríos ha desistit de la seva tàctica a set minuts del final i el Barça s’ha fet un gol en pròpia porta (2-9).