Tennis

Badosa també venç Sakkari i acarona la semifinal

Tennis. La campiona d’Indian Wells apel·la al servei contra una rival combativa i ha guanyat els dos partits de les WTA Finals exhibint una gran solidesa i sense cedir cap set

Paula Badosa (7) va reiterar contra la combativa grega Maria Sakkari (4) –7-6 (4) i 6-4 en 2h04– el seu excepcional moment de forma, lidera el grup Chichén Itzá i acarona les semifinals de les WTA Finals. De fet, s’hi podria classificar en funció del resultat del partit que havien de jugar la matinada passada la bielorussa Arina Sabalenka (2) i la polonesa Iga Swiatek (5). Qualsevol resultat, tret del 2-0 per a Swiatek, classificaria la catalana abans d’enfrontar-s’hi dilluns el dia que fa 24 anys. Sakkari es va haver d’agenollar davant de la campiona d’Indian Wells. El servei, amb 10 aces, i la solidesa van catapultar l’empordanesa.

Badosa va disfrutar de les dues primeres pilotes de trencament en el quart joc. Sakkari va etzibar dos cops guanyadors i va esmenar els dubtes en un entorn complicat, amb la pista molt ràpida per l’altitud i el vent intermitent. A la tercera va anar la vençuda. La solidesa de la de Begur va evidenciar les mancances en el servei i amb la dreta de Sakkari, que va encaixar el break en blanc. Endollada, Badosa va reconfirmar el seu domini (5-2). Però amb el set mig hipotecat, Sakkari va ressorgir alliberada i va capgirar l’escenari com un mitjó (5-5). El 6-5 en blanc va reanimar Badosa. L’hel·lena s’hi va regirar (6-6). L’inici somiat de tie-break va situar la catalana amb un 4-0 i es va apoderar del primer set per 7-4, amb un ace brutal clau (6-3).

La defensa abnegada va concedir a Badosa un nou break (2-1). Va salvar més, dues pilotes de trencament (3-1). Sakkari va vorejar l’abisme però es va sobreposar a sis oportunitats de break (3-2), apel·lant a les deixades i el revés. Dos aces van permetre respirar a l’empordanesa (4-2). Malgrat que la grega va emergir (4-4), Badosa va recuperar amb caràcter la profunditat. Va esmicolar el servei rival (5-4) i va tancar el partit en la tercera pilota d’un joc dramàtic en què també va salvar pilota de break.

Muguruza venç Krejciková i depèn d’ella mateixa

Garbiñe Muguruza (6) va resistir contra la txeca Barbora Krejciková (2), el seu botxí en l’obert dels EUA, i es va imposar per 2-6, 6-4 i 6-4 en la segona jornada del grup Totihuacán. La hispanoveneçolana es jugarà la plaça en les semifinals la matinada de diumenge a dilluns hora catalana (2.30 h) contra l’estoniana Anett Kontaveit (8), que va vèncer Karolina Pliskova per 6-4 i 6-0 i ja està classificada. Campiona en els dos tornejos precedents, Kontaveit ha guanyat 28 dels últims 30 partits. Muguruza serà semifinalista si guanya. Si venç en dos sets serà primera de grup i si venç en tres, també primera si Krejciková derrota Pliskova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)