Ciclisme

La Volta confirma tots els inicis i finals d’etapa de l’edició del 2022

La sortida de Sant Feliu de Guíxols i l’arribada a Perpinyà de la segona etapa, les principals novetats d’una edició farcida de canvis

La 101ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 21 al 27 de març de 2022, ja està definida amb totes les poblacions que seran inici i final d’etapa de la ronda catalana. Serà un recorregut amb moltes novetats per encetar l’edició post centenari i que un any més tornarà a reunir els millors equips i ciclistes del món per les carreteres catalanes.

La Volta presenta novetats en pràcticament tot el seu recorregut, començant per la sortida de la cursa, que tindrà lloc al municipi de Sant Feliu de Guíxols, que agafa el relleu 9 edicions després d’una altra vila de la costa catalana, Calella.

L’Escala també s’estrenarà per primer cop a la Volta amb la sortida de la segona etapa, que tindrà una arribada molt esperada, la que tindrà lloc a la capital del Rosselló i de la Catalunya del Nord, Perpinyà. Des del 1955 que els ciclistes de la Volta no hi arriben.

L’alta muntanya també presenta novetats respecte l’edició del centenari. Si fa uns mesos els escaladors es van jugar la victòria a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i de Port Ainé, en aquesta ocasió s’arribarà La Molina (3a etapa, des de Perpinyà) i a Boí Taüll, estació que feia 20 anys que no tenia un final de la Volta. La Seu d’Urgell acollirà la sortida d’aquesta quarta etapa amb final a l’estació de l’Alta Ribagorça.

La Pobla de Segur repeteix com a sortida d’etapa però el pilot es dirigirà aquesta vegada cap a Vilanova i la Geltrú, municipi de gran tradició ciclista. És la vila de Marc Soler, el millor ciclista català dels últims anys.

La penúltima etapa suposarà el descobriment de la Costa Daurada com a territori ideal per al ciclisme de competició, amb inici i final a les localitats costaneres de Salou i Cambrils, i endinsant-se en el territori interior de les muntanyes de Prades i el Montsant.

Finalment, i fidel a la seva cita amb la Volta, Barcelona serà l’etapa final de la competició, on sempre s’han viscut grans emocions per tal d’acabar de definir la classificació general, així com la prestigiosa victòria d’etapa a la capital catalana.

El millor ciclisme tornarà a Catalunya del 21 al 27 de març, en una edició 101 que buscarà successor del darrer guanyador, el britànic d’INEOS Grenadiers Adam Yates.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)