Rugbi

Els Diables tasten la medecina dels Cheetahs en el seu històric debut (99-15)

L’equip, que aspira a ser una professional, s’ha estrenat a Bloemfontein amb una selecció de jugadors internacionals

Els Diables de Barcelona, la primera franquícia catalana que aspira a ser professional, han fet el seu debut aquesta tarda a Bloemfontein (Sud-àfrica) contra els temibles Toyota Cheetahs, un dels grans del rugbi mundial que han fet honor a la seva fama amb una àmplia victòria i un joc, per moments, devastador (99-15). L’equip català s’ha fet valer tot i les circumstàncies amb les quals ha afrontat el partit, amb un conglomerat de jugadors arribats de diferents llocs del planeta, sobretot de Sud-àfrica i Irlanda.

L’equip, dirigit per Sergi Derqui, ha hagut de superar a més l’expulsió en els primers minuts d’una de les seves joves figures, el mig de melé canadenc Snyman, cridat a ordenar el joc ofensiu dels seus companys. En el primer temps els locals, liderats per alguns jugadors internacionals amb els Springboks, han demostrat la seva potència de joc trencant per la banda i pel mig les línies de defensa dels catalans, amb Lohan Potgieter, Evardi Boshoff i un imparable Mafuma com a jugadors més destacats. Els primers punts en la història dels Diables els ha fet Hanno Van Biljon en un cop de càstig i la primera marca ha arribat en el minut 22 de la mà de Edmund Brand. Abans del descans (50-10) ha debutat el jugador de Sant Cugat David Hinojosa. A la segona part ho ha fet el gironí Francesc Pulido (Poblenou). La segona marca dels Diables l’ha fet l’ala Tisetso Yika. En el segon temps ha destacat també el joc del centre Hedley Halow, un dels pocs que ha pogut desequilibrar la muralla dels jugadors locals, campions de la Currie Cup el 2019.

Els Diables jugaran el proper dia 26 contra la selecció de Kenya en un partit contra un rival més assequible i en què estaran més rodats.