Rugbi

La Santboiana venç el Barça (20-23), puja al segon lloc de la lliga i s’emporta la supercopa catalana

El partit ha sigut molt intens i disputat, i els visitants han remuntat en la segona meitat

La UE Santboiana ha guanyat el derbi català de la divisió d’honor al superar el Barça a domicili en la cinquena jornada per 20-23. El partit ha sigut molt disputat i amb molta intensitat, i els visitants han remuntat en la segona meitat. El conjunt de Sant Boi s’ha emportat també el títol de la III edició de la Supercopa catalana que estava en joc en aquest derbi català.

El partit s’ha iniciat amb molt d’encert i en els primers deu minuts ja s’han aconseguit tres assajos. Els blaugrana s’han avançat amb un 14-0 gràcies a les marques de Barranco (2’) i Alegria (7’) que han estat transformades per Guemes. La resposta dels de Sant Boi ha sigut ràpida i un assaig de Lescano (10’) transformat per Rojas ha posat al 14-7 en el marcador en el minut onze de partit. Rojas ha anotat un cop de càstig per situar el 14-10 en el marcador en el minut 26, amb el que s’ha arribat al descans.

Guemes ha posat el 17-10 pel Barça amb un cop de càstig en l’inici de la segona meitat (43), i poc després s’ha iniciat la remuntada de la Santboiana. Un cop de càstig de Rojas i un assaig de Tauli transformat per Rojas han posat als de Sant Boi per davant (17-20) en el minut 69. Guemes ha tornat a empatar, però Rojas ha transformat un nou cop de càstig a menys de cinc minuts pel final i ha establert el 20-23 de manera definitiva.