Rugbi

En quarantena a Sud-àfrica

Rugbi. Tres jugadors dels Diables de Barcelona donen positiu i es queden sense vol de tornada a Europa

El barceloní Pol Fonts, el jugador de Porqueres Francesc Pulido i el canadenc amb passaport irlandès Sean Syman, tots tres jugadors dels Diables de Barcelona que van disputar els dos partits de l’equip a Bloemfontein (Sud-àfrica), han donat positiu per coronavirus, tot i que és molt poc probable que sigui la nova variant òmicron, molt poc estesa en aquella zona. En qualsevol cas, l’equip està pendent d’una nova PCR per saber de quina es tracta i s’hauran de quedar un mínim de deu dies més a la ciutat. La resta de l’expedició de jugadors europeus –més de mig equip és sud-africà– va poder tornar dissabte a la nit amb un vol de KLM ple a vessar, segons ha reconegut un dels responsables dels Diables, Jordi Homs.

“Més enllà del positiu els jugadors es troben bé, sense efectes, i l’assegurança sanitària els permet quedar-se el temps que vulguin”, assenyala Homs, que hi afegeix que l’equip que va organitzar la seva estada al país, els Toyota Cheethas, es fa càrrec de l’estada dels jugadors mentre aquests s’hagin de quedar a l’hotel. L’equip treballarà ara amb l’assegurança per mirar que Fons, Pulido i Syman puguin tornar quan hagin passat els deu dies si donen negatiu. “Sabem que el tema de vols serà complicat perquè molts països estan prohibint els vols provinents d’aquesta part d’Àfrica. L’equip romanès que estava a Bloemfontein va necessitar un xàrter del govern del seu país per tornar a casa i molts altres equips europeus que estan competint a Sud-àfrica s’estan trobant en una situació similar.”

Fonts i Pulido són jugadors amateurs del CN Poblenou i Syman, que va participar en la presentació del projecte, ha estat internacional canadenc sub-20. Els Diables aspiren a jugar el 2022 un nou campionat internacional que es jugarà a Europa entre franquícies del continent i de Sud-àfrica. Seria una oportunitat perquè jugadors catalans puguessin fer el salt al professionalisme al costat de jugadors internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)